torsdag 31 maj 2012

...meanwhile, in The Seven Kingdoms

Spoilervarning för Game of Thrones säsong 2!


Onsdagskvällarna är vigda åt Game of Thrones på Canal+ där vi nu hamnat på avsnitt fem av tio. Jag är ärligt talat lite förbluffad över att det fortfarande är så... magiskt. Men kom igen, vad var det för Star trek-avsnitt vi hamnade i igår när Daenerys med följe gick på samkväm i ökenstaden Qarth? Det var som när Spock & co hittade en planet som n ä s t a n var exakt som vår egen jord förutom att dess invånare levde i en något moderniserad medeltid/rommarriket/1700-tal i Versailles plus minus några ojämna pannor och roliga näsor.


När jag ändå är i gång, kolla in Anna Lucylles Game of Thrones drinking game. Hysteriskt roligt. Skulle jag följa detta under ett avsnitt så skulle jag bli full som en kastrull på nolltid.
6 kommentarer:

 1. Haha, jag uppmärksammade också "trollkarlens" look. :) För övrigt är det mer eller mindre tydligt var Martin har hämtat sin historiska inspiration ifrån (förutom medeltiden). Är det bara jag som tänker på vikingar, ridande hunner ala Djingis Khan och Fjärran Östern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För första gången blev jag (av fel anledningar) lite full i fniss av GoT. :-) Och absolut, jag tänker också vikingar, hunner och Fjärran Östern. Det är en salig röra av kulturer, religioner och folkslag!

   Radera
 2. Har du sett säsongsavslutningen än? Jag skrattade högt under slutscenen, av helt fel anledningar. Apropå Star Trek och buckliga pannor, menar jag. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte än, har det sjätte avsnittet på C+ idag. Men nu ser jag fram emot det sista avsnittet efter din beskrivning! :-) För trots att jag är helt trollbunden av GoT så gillar jag ändå när det blir lite tokigt, när man skrattar av fel anledningar.

   Radera