tisdag 21 augusti 2012

Hungerspelen större än Harry Potter


Det är något magiskt med den här bokserien. Självklart har den sina brister, få böcker är utan sådana, men det är fantastiskt hur trilogin har erövrat världen. Läser i DN att de tre böckerna nu sålt mer än de sju om Harry Potter på Amazon. Och faktiskt - inte en enda person jag har gett den första boken till har haft något dåligt att säga, hur som helst inte stort nog för att sluta läsa. Ofelbart har de efter någon vecka kommit rusande/sms:at/ringt och med andan i halsen frågat: "Har du tvåan också? Kan jag låna den? Nu på en gång?" Detta oberoende av hur vana läsare de är och oavsett ålder. Mina exemplar av Hungerspelen är ständigt utlånade och varje gång de lämnas tillbaka, mer och mer slitna, så blir jag lite lyckligare.

10 kommentarer:

 1. Oj, jag visste inte att de sålt så mycket! Tänk ändå hur stort HP alltid har varit.. Men visst är det underbara böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte heller någon aning om just h u r mycket de sålt. Jätteroligt. :-)

   Radera
 2. Maken har läst dom alla och sett filmen, han gillade, men jag avstår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vilken tur att det inte är obligatoriskt! :-)

   Radera
 3. Oj! Blev väldigt chockad över att de slagit Harry Potter! Men liksom du har jag också bara mött positiva ord om böckerna, och framför allt känslan av att inte kunna sluta läsa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, att man inte kan sluta läsa, är något Collins verkligen lyckats med. För trots vissa brister så måste man ändå bara få veta hur det går!

   Radera
 4. Fattar inte att de kunde slå Harry Potter. Även om jag älskar dem.

  Mina ex är ständigt utlånade med =) älskar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte heller riktigt hur de kunde slå Harry Potter, trodde de sålt så himla mycket att det inte gick att gå om dem.

   Ska nog köpa något fint set att ha bara för mig sen. :-) Och låta de jag har nu vara utlånings-ex.

   Radera
 5. Jag tycker att de inte på något sätt kan mäta sig med Harry Potter även om första boken är riktigt bra och tvåan helt ok. Trean hade jag däremot kunnat vara utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte det riktigt går att jämföra med Harry Potter, det är en helt annan bokserie med andra ramar. Men givetvis ska somliga mäta och hålla upp böcker mot varandra ändå. Jag har lite ändrat åsikt om tredje boken efter ett par omläsningar, men slutet gillar jag inte alls...

   Radera