onsdag 21 mars 2012

Nytt till KingsamlingenBlev inspirerad av både Schitzo-Cookies tips om CDON's King-rea (även om det var ett tag sedan hon skrev om det, men så är jag erkänt långsam också) samt Lingonhjärtas King-läsning just nu. Fast egentligen behöver jag inga ursäkter. Klickade hem två klassiker igår kväll och ser väldigt mycket fram emot en omläsning av Staden som försvann. Men Jurtjyrkogården... Tror aldrig jag läst den men har sett filmen ett par gånger. Vet ärligt talat inte om jag klarar av den där trafikolyckan. Igen. Har undvikit att köpa boken just för att jag vet hur oändligt sorgsen historien gör mig. Antingen ska jag redan vara väldigt nere eller så ska jag vara på topp för att fixa den läsningen.

16 kommentarer:

 1. Åh va avis jag blir nu då...!
  Fotade precis Carrie för mitt "I min bokhylla på C" inlägg och tänkte att fan vad sugen jag är på att läsa nån Kingbok =) Senast gången var förra sommaren så är ju nästan ett ÅR sen nu. Om man inte räknar Pestens tid som jag har valt att förtränga att jag har så länge :P

  Måste verkligen beställa Varsel och Jurtjyrkogården snarast... Får bli efter nästa CSN!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carrie är fantastiskt bra, den läser jag om med jämna mellanrum. Och Pestens tid har jag stående i bokhyllan, hoppas jag får möjlighet att läsa den under sommarens semester. Tror jag behöver många lata läsdagar för den.

   Kan inte du läsa Jurtjyrkogården först? Så får jag se om jag pallar sen när jag läst din recension. ;-)

   Radera
  2. Ja de skulle ju vara smidigt, men så seg jag är på att recensera får du vänta två månader efter jag läst ut den :P haha

   >.< måste recensera oftare!

   Radera
  3. Du glömde nämna att det nu var fri frakt på CDON ^^ Då var ju erbjudandet värt! Råkade visst spontanköpa båda böckerna nu iallafall :P

   Så kanske läser den tidigare än jag trodde =)

   Radera
  4. Exakt, du får öva på att recensera oftare! ;-)

   Ja, jag märkte att det var fraktfritt. Helt underbart. Roligt att du köpte ändå.

   Radera
 2. Jag läste Jurtjykogården när jag var typ 14 år och tyckte då att det fanns en hel del läskiga scener. Även filmen är ganska otäck (särskilt bakgrundshistorien om mamman i familjen, usch). Men som i många andra King-böcker är slutet enligt mig ganska överdrivet. Får se vad du tycker. :)
  "Staden som försvann" är jag riktigt sugen på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan klara ganska många olika hemskheter, men när barn eller djur far illa blir värre och värre att läsa om ju äldre jag blir. Om de dessutom dör så blir allt outhärdligt. Eftersom jag kan historien till Jurtjyrkogården så blir jag ytterst tveksam att jag kommer klara av att läsa den.

   Är slutet på boken likadant som i filmen? King är ibland dålig på slut, det blir gärna överdrifter och övertydliga monster.

   Radera
  2. Det var så många år sedan jag såg filmen, så jag minns inte slutet, tyvärr. Har bara traumatiska minnen av mammans syster. :P

   Radera
 3. Staden som försvann väntar på mig hemma hos sambon när jag kommer hem från mitt besök hos mamma :).
  Men Jurtjyrkogården vet jag ärligt inte om jag vågar läsa någon gång, jag såg filmen och den gav mig sömnproblem ett bra tag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad mysigt att ha den där väntandes. :-)

   Precis min känsla! Vet inte riktigt om jag vågar. Men nu måste jag nog åtminstone försöka eftersom jag beställt den. Filmen är ju rejält ruggig.

   Radera
 4. Läste båda böckerna under det glada 80-talet. Och när det gäller Jurtjyrkogården så tyckte jag att den var många resor värre än filmen. Slutet har jag bara väldigt vaga minnen av (jag kommer aldrig ihåg slutet på vare sig filmer eller böcker), men jag minns en känsla och det var att alla hår på hela kroppen bara ställde sig rakt upp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch då. Att boken är mycket värre än filmen bådar inte gott med tanke på att jag med nöd och näppe klarat av den senare. (Och nu ställer sig alla hår på min kropp också rakt upp, bara jag tänker på historien...) Men nu har jag ändå beställt den, då måste jag ge den ett försök.

   Radera
 5. ÅH! Jag vill läsa båda nu på en gång. Kommer inte alls ihåg Jurkyrkogården så har inget som tar emot :)Filmen har jag nog aldrig sett tror jag. Är den bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg filmen ett par gånger i tonåren men minns inte att jag läst boken, kanske gjorde jag det också (jag läste väldigt mycket King då). Minns mest att den gjorde mig livrädd. Inte så mycket de övernaturliga inslagen utan mer den där outhärdliga sorgen.

   Radera
 6. Jurtjyrkogården är så jävla bra. Du måste läsa den. Coola zombiekatten Church. Polioskadade och vansinniga Zelda eller vad hon heter. Döende studenten. Återblickarna med zombiekillen. Rösterna och lockropen ur dimman och mörkret längs vägen upp mot tjyrkogården. Långtradaren och sonen... vrOOOOOOOm!VROOOOOOOOOOOOOOOOOOOM!!! Jag måste köpa mig ett nytt ex, ångrar nu att jag slängde det förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju just långtradaren och sonen jag har så svårt för att klara av... Zombiekatten blir inte lätt den heller. Men det övriga älskar jag (som jag minns från filmen hur som helst), den där fruktansvärt hemska kyrkogården. Och oh, studenten! Honom hade jag glömt. :-)

   Klart du ska köpa ett nytt! CDON har rea och fraktfritt. ;-)

   Radera