tisdag 11 september 2012

30 days of Harry Potter - Day 27: Favorite magical ability

Jag skulle väldigt gärna kunna ha möjligheten att vara osynlig. Inte hela tiden, men när jag känner för det. Och inte för att kunna tjuvlyssna eller smyga på folk utan snarare för att kunna smita undan och vara ifred. Så en osynlighetsmantel vore toppen.
8 kommentarer:

 1. Jag vet inte om det räknas som en magisk förmåga, men att kunna åka tillbaka i tiden som Hermione gör vore väldigt praktiskt -- även om hon mest verkar bli stressad av det. Men jag skulle inte använda det på samma sätt som hon gör, alltså till att plugga/jobba fler timmar per dag. Tänk om man när man kände för det kunde stoppa in en extra timme bara till att varva ned och läsa litet i en bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidsresor vore baske mig inte så dumt det heller... :-) Fast som du säger, jag skulle då inte använda det som Hermione gör heller. Få mer tid och använda det till plugg/jobb? Aldrig i livet. Jag skulle också stjäla till mig en extra timma läsning här och där. Eller sömn.

   Radera
 2. Jag skulle nog vilja vara som Hagrid och utan större problem kunna umgås med thestrals och hippogriffs. Det vore coolt. Men det kanske inte är en magisk förmåga:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom det är magiska djur så skulle åtminstone jag vilja säga att det är en magisk förmåga. :-) Och en drakunge vore ju trevligt att kunna umgås med.

   Radera
 3. Jag har alltid tyckt att osynlighetsmanteln verkar lite klumpig, de får alltid huka sig under den och om den fladdrar till lite så kan benen synas. Men visst är det en fantastisk liten sak! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den är ju tyvärr lite klumpig. Med tanke på att Harry med nöd och näppe klarar av att manövrera den som tolvåring så får jag anta att den skulle vara alldeles för liten för mig som vuxen. Men drömma går ju alltid. :-)

   Radera
  2. Precis! ;) Själva osynlighetsgrejen skulle ju vara väldigt spännande (även om jag helst slipper manteln). Tänk att få spionera lite på folk och samtidigt kunna vara helt obemärkt :)

   Radera
  3. Det var ju det där osynlig-ibland som jag var ute efter och då verkade manteln perfekt. :-)

   Radera