onsdag 4 juli 2012

30 Days of Harry Potter - Day 1: Favorite book in the series

Utmaningen går ut hårt och jag får svara på en väldigt svår förstafråga, nämligen favoritbok. Ingen av böckerna har drabbat mig såsom seriens början, Harry Potter och de vises sten, gjorde när jag hittade den av en slump på Åhléns i en annan tid och ett annat liv. Av den anledningen vill jag svara: den första boken. Men ändå kan jag inte göra just det. Bland det som jag älskar mest med Harry Potter och hans värld är att J.K. Rowling inte väjer för mörket och den del som alltid får mig att hoppa av ilska (hur många gånger jag än läser den) är Harry Potter och Fenixorden. Det är något med den där fasan att inte bli trodd när man varnar om vad som komma skall, när man blir öppet hånad. Och så innehåller boken en av de mest obehagliga skurkarna någonsin, kvinnan som en gång för alla bevisat att ondskan bär rosa: Dolores Umbridge. Så mitt svar är:

8 kommentarer:

 1. Den första boken är inte heller min favorit. Jag tyckte de bara blev mer och mer spännande ju äldre Harry Potter blev. Min favorit är nog Harry Potter och halvblodsprinsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättesvårt att välja e n favorit! Läste om dem alla på nätet för att fräscha upp minnet och för varje bok tänkte jag att just DEN var favoriten. :-) Halvblodsprinsen är riktigt bra den med.

   Radera
 2. Åh är så sugen på att läsa om dem igen! Ska kanske köpa boken som födelsedagspresent sen, men fyller år i september....

  Femman är också min favorit bland böckerna. Umbridge får mig att vilja kasta boken i golvet... fast på ett bra sätt ;) för att JK får mig att ha sånna känslor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu läser jag Harry Potter och den flammande bägaren när jag gått och lagt mig varje kväll. Att läsa om allt på svenska är riktigt roligt. Och så får man köpa ännu en version av böckerna. :-)

   Haha! :-) E x a k t så är det: "Umbridge får mig att vilja kasta boken i golvet... fast på ett bra sätt" Mycket bra beskrivet.

   Radera
 3. Åh, jag håller med dig precis. Första boken var så himla speciell att man aldrig kommer glömma läsupplevelsen, å andra sidan finns det ju böcker i serien som är bättre. Själv tycker jag nog att sista boken är den allra, allra bästa men ingen bok gjorde mig heller så arg som Fenixorden. Det är svårt att säga vilken jag tycker bäst om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först tyckte jag inte att det skulle vara så krångligt att välja en favorit men det visade sig vara fantastiskt svårt. Den sista är jättefin den också (minus epilogen då, den var överflödig). Men känslomässigt så är det ingen som slår den första läsningen av den första boken.

   Radera
 4. Gud vilken svår fråga! Men femman är ju himla bra, det kan nog allt vara den bästa. Jag gillade i och försej sjuan himla mycket också, men man saknade ju Hogwarts där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättesvåra frågor i den här utmaningen! När jag läste igenom dem innan jag började så tänkte jag att det här blir bara roligt men sen när jag verkligen började så har jag lagt pannan i djupa veck mest hela tiden. :-)

   Sjuan är riktigt bra den med, kanske den näst bästa faktiskt. Men jag saknade också Hogwarts.

   Radera