torsdag 12 juli 2012

30 Days of Harry Potter - Day 5: Saddest moment

Det är så väldigt mycket som är sorgligt i Harry Potter-böckerna: Harry själv som tidigt förlorat sina föräldrar, Neville likaså även om det är på ett annat sätt, familjesituationen hos Dursleys, alla som lider och blir dödade längs med vägen. Första gången jag läste om när Sirius gick bort så var jag otröstlig, bläddrade fram och tillbaka för att läsa om och försöka förstå. Han fick inte dö! Harry skulle ju återigen få en familj som faktiskt ville ha honom. Sen Dumbledore, och Dobby! Även slutet av sista boken är en enda gråtfest med alla dessa älskade karaktärer som dör i den sista striden. Men det ögonblick som alltid berör mig mest är när Harry möter de som lämnat honom och säger: Why are you here, all of you? Och Lily svarar:
We never left.
Om jag fick chansen att tala med mina döda så är det svaret jag skulle vilja få.

6 kommentarer:

 1. Nu börjar jag nästan gråta.. Jag håller med om att det är en väldigt berörande scen!
  Den sorgligaste scenen tycker jag nog ändå är Dobby i sjunde boken. Jag gråter alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som sagt så himla mycket som är sorgligt i Harry Potter, det var ruskigt svårt att välja. Dobby i sjunde boken får även mig att snyfta, v a r j e gång jag ser det.

   Radera
 2. Det absolut sorgligaste som händer, och det är mycket sorgligt som händer, är när Fred Weasley dör. Jag grät och riktigt sörjde honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Honom sörjde jag också. På riktigt. Är så jättejättekär i hela familjen Weasley att det är helt galet.

   Radera
 3. Åh, det är verkligen en oerhört fin stund som du valt, det är absolut det svar man själv skulle vilja ha och samtidigt så får Harry veta att han aldrig har varit ensam trots allt han gått igenom. Väldigt, väldigt vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert och hjärteslitande sorgligt. Det är lustigt, för hur många älskade karaktärer som än dör så blir jag som mest berörd när de visar sig i andeform för att ge Harry styrka.

   Radera