fredag 13 juli 2012

30 Days of Harry Potter - Day 6: Favorite professor

För en gångs skull en lätt fråga! Har sagt det förut och jag säger det igen: Remus John Lupin. Han gick på Hogwarts med James och Lily Potter och återvände senare för att bli professor. Redan från första gången han presenterades i böckerna så älskade jag honom, det var något med hans slitna kläder och hur han senare lärde Harry att frammana sin patronus. En man med en benhård tro på principer samt offervilja. När han sedan fick ihop det med Nymphadora Tonks så var jag riktigt lycklig. (Är det förresten bara jag som hur länge som helst missat att hon som spelar Nymphadora är samma kvinna som är Osha i GoT?)

4 kommentarer:

 1. Lupin har alltid varit en av mina stora favoriter, kanske till och med den största! Jag skulle verkligen vilja läsa mer om hur det var när han, James, Sirius, Peter, Lily och Snape gick på Hogwarts!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så många andra som är med så mycket mer, så egentligen är det inte helt logiskt att Lupin blir storfavorit. Men det var han redan innan jag såg filmerna så jag tror det är något med beskrivningarna i böckerna. J.K. Rowling skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla karaktärer och släppa böcker, vi är många som skulle köpa. :-)

   Radera
 2. WTF, det hade jag också missat. Jag tyckte väl att jag kände igen henne. Jag visste dock att Tonks är med i About a Boy också. :)
  Ååh, Lupin är ju favvisen nummer ett! Man blir ju bara så kär i hans lite sårbara framtoning. Och de där slitna kläderna förstärker bara det intrycket. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visserligen är hon ganska oigenkännlig som Osha, med traskläder och smuts, så det kanske inte är s å konstigt att vi missat. :-) Att hon var med i About a Boy såg jag när jag var inne på IMDB!

   Eller hur! Det är något med den där sårbarheten, att han inte ser så mycket ut för världen men ständigt överraskar.

   Radera