måndag 16 juli 2012

30 Days of Harry Potter - Day 7: Least favorite professor

Inte heller så svårt, svaret måste bli Gilderoy Lockhart. Maken till självupptagen människa får man leta efter, han är till och med så narcissistisk att han blir ointressant. Visserligen passar han i bok nummer två, Hemligheternas kammare, när historien ännu inte blivit så mörk som den blir senare. Men han känns ändå inte lika välskriven som i stort sett alla andra karaktärer i böckerna. De som, även om man avskyr dem, ändå tillför något. Lockhart blir aldrig mer än en parentes i väntan på större bad guys vars brott är värre än att se sig själva i spegeln hela dagarna.


8 kommentarer:

 1. Jag är inte heller så förtjust i honom, men han är lite lagom i andra boken, för precis som du säger har ju inte historien hunnit bli så mörk där än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, lite mellan, lagom och i väntan på annat. Axelryckning. Men jag måste ändå säga att Kenneth Branagh gör rollen väldigt bra i filmen.

   Radera
 2. Han har ju helt fel utseende i filmen. Jag tänker mig mer att han ser ut som Runar (han som var gift med Carola). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Runar!? :-) Nej, så tänkte jag mig nog inte att han skulle se ut. Men så är jag också erkänt dålig på att tänka mig några karaktärers utseende enbart från en bok. Fast nu när jag tänkte efter så vore kanske inte Runar så dum ändå...

   Radera
  2. Joo, tänk dig en långhårig, yngre Runar. Som klippt och skuren för rollen. ;-)

   Radera
  3. Ja nu gör jag ju det. Mer och mer. :-)

   Radera
 3. Och på tal om professorer man inte gillar och böckerna vs filmerna tycker jag att professor Trelawney är ganska jobbig (men det är väl meningen). Intrycket i filmerna förstärks också av att Emma Thompson inte alls passar i rollen. Hon ska ju se ut som en insekt, men jag tycker att Emma i grunden är för "snygg" och ser för "normal" ut för det. Och professor Dumbledore tänker jag mig mer att han är som Merlin i Disneys "Svärdet i stenen" - en rätt så rolig spelevink. I filmerna är han mer "gubbig och trög". :-P Annars har de lyckats väldigt bra med castingen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Professor Trelawney kommer dyka upp i nästa dags ämne: Least favorite subject. :-)

   Och jo, hon ska väl vara jobbig. Precis som Lockhart. Det där insektsutseendet har de försökt skapa med enorma glasögon som förstorar hennes ögon, men that's it. Förstår att det är svårt att få allt rätt i en sådan enorm produktion och speciellt då det finns miljontals läsare världen över som alla har sig egna bestämda åsikt. Fast jag förstår mycket väl hur du menar. :-)

   Radera