tisdag 17 juli 2012

Kaffe med dopp i sällskap av Moa Martinson


Tog en tur in till stan på min andra semesterdag för att gå på Skansen. Det är lite lustigt hur sällan jag är där med tanke på hur nära jag bor men det är ett riktigt fint friluftsmuseum vi har i Stockholm. Spenderade den mesta tiden i de så kallade arbetarkvarteren från artonhundratalet, de har varit min favorit så länge jag kan minnas (förutom den osynliga järven då). Satt en stund i solen på ett café med Mor gifter sig. Tänkte på hur det som för mig är fika ofta för karaktären Mia var hela dagens mat.
(Klicka på bilderna för att göra dem större.)
Letade efter hus från Norrköping men hittade inget, de flesta byggnaderna här är från Södermalm. Men visst kan man tänka sig bokens Mia springa omkring i de här kvarteren?

Var givetvis tvungen att dokumentera Bokbinderiets fina skylt.
Det var otroligt fint väder ända tills jag på vägen hem skulle gå av Djurgårdsfärjan vid Slussen då det kom en kombinerad regn/hagelstorm som pågick i minst en kvart. När haglet väl avtog så fortsatte regnet att ösa ner.

Temperaturen föll nästan tio grader och vi var många som stod i busskurer och trappuppgångar en lång stund innan man kunde gå vidare. Slank in på SF-bokhandeln på vägen till tunnelbanan och fick nästan vrida ur plånboken innan jag kunde betala för Oblivion High av Johanna Koljonen och Nina von Rüdiger.

Nu blir det soffa, te, katter, filt och läsning!

6 kommentarer:

 1. Låter som en mysig dag :) Måste också ta mig till Skansen snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt mysig dag. :-) Det tycker jag absolut att du ska göra. Jag ska försöka skärpa mig och ta mig dit mer än en gång vart tredje år...

   Radera
 2. Vad fint det ser ut! :) Mysigt med "Mor gifter sig" i den miljön! När jag läste den såg jag verkligen min gamla hemstad, Norrköping, framför mig hela tiden och försökte klura ut på exakt vilken gata vi var nu osv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen helt perfekt att läsa Mor gifter sig i den miljön! :-) Förstår att det är extra roligt för dig att läsa om Norrköping när du bott där, det kan verkligen tillföra en extra dimension till läsningen.

   Radera