tisdag 21 maj 2013

Sommarplaner

Jag är jättebra på att göra upp läsplaner, ja planer över huvud taget, och sedan är jag ännu grymmare på att i slutändan göra tvärtom. Fast det är lite av grejen med att planera tycker jag, att man vid behov får ändra sig någonstans i mitten. Att bara göra saker för sakens skull har aldrig varit min grej. Förra sommaren hade jag storslagna tankar om att läsa Strindbergs Röda rummet som helt gick åt pipsvängen. Jag hade även tänkt åka till Moa Martinsons torp som ligger enbart ett par kilometer från där jag bor men trots att jag inte fick kalendern fullbokad med annat så gjorde jag inte det heller. Så. I år tonar vi ner de storslagna löftena och satsar på några få istället. Som jag skrev igår så ligger Kerstin Ekmans Händelser vid vatten mig varmt om hjärtat och då den tydligen ska bli tv-serie känns det som att det är dags för omläsning. Och så slänger vi in Moas torp också. Så får vi se hur det går.12 kommentarer:

 1. Haha jag är likadan! Tycker om att planera saker men sedan gör jag bara det jag har lust för. Till exempel har jag tänkt läsa Händelser vid vatten i evigheters evigheter. Kanske en bra sommar/vinterplan för mig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett suveränt sätt!? :-) Jag är lite nervös för att läsa Händelser vid vatten igen faktiskt, för jag minns den som helt fantastisk. Man kunde nästan ta på händelserna och miljöerna, känna dofterna. Tänk om det inte är så den här gången?

   Radera
 2. Precis så gör jag också :). Älskade Händelser vid vatten, och något säger mig att den nog håller för en omläsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra. :-) Jag hoppas och tror att den håller för en omläsning. Kerstin Ekman brukar göra det.

   Radera
 3. Halva nöjet är ju liksom planeringen :) Om man sedan gör det man planerat, det är en helt annan sak.

  Händelser vid vatten har jag tänkt läsa, kanske är det dags nu då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Sen kan man konstigt nog få med sig en känsla av att man följt planerna även om man faktiskt inte gjorde det. :-)

   Tycker jag absolut att du ska göra.

   Radera
 4. Jag har också bestämt mig för att läsa Händelser vid vatten, har inte läst den tidigare och den verkar riktigt bra. Jag tror även att det äntligen blir av att läsa Utvandrar-serien. Förhoppningsvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns den som en av de stora läsupplevelserna men det var nog tjugo år sedan. Ungefär lika länge sedan som jag läste Utvandrar-serien! Som också har en speciell plats i mitt hjärta.

   Radera
 5. Åh ska bli spännande att kanske se lite bilder från Moas torp om det blir av att du kommer dit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att jag kommer iväg i år! :-) Fast lite extra roligt hade det ju varit om jag gjort det f ö r r a sommaren när vi faktiskt läste och skrev om Moa.

   Radera
 6. Hoppas verkligen att det går bra med 'Händelser vid vatten' - Läste nyss om den själv och tyckte den var ännu bättre än förra gången jag läste den. (Kan i och för sig bero på annat än boken...!)

  Själv är jag nyfiken på 'Morantology'.


  http://ingelaonstuff.blogspot.fr/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har som sagt börjat men inte kommit så långt. Väntar in semestern och hoppas att jag kan få många långa lässtunder då! Väldigt roligt att höra att du tyckte att den funkade för en omläsning. :-)

   Morantology gillade jag väldigt mycket.

   Radera