onsdag 22 maj 2013

Ny bok i brevlådan - Bokklubben vid livets slut

Lite nyanlänt från Modernista i brevlådan. Boken beskrivs så här på Adlibris:

»Vad är det du läser?« Det är frågan Will ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter i väntrummet på cancermottagningen. Det är november 2007, kort efter att hon diagnosticerats med långt framskriden cancer.

Detta är den sanna historien om en son och hans mamma, och om den bokklubb som under hennes sista tid i livet för dem närmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig läggs bok efter bok till läslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna får Will och Mary Anne en möjlighet att återupptäcka sina liv och lära känna varandra på ett nytt sätt. I bokklubbens sfär är de inte längre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptäcker nya världar.

Bokklubben vid livets slut är en ömsint hyllning till en älskad mamma, och en inspirerande betraktelse över böckers förmåga att skapa mening och glädje ur kaos och förgängelse, att skänka oss tröst och vidga vår kunskap om oss själva och andra.8 kommentarer:

 1. Det låter som en riktigt bra bok! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter onekligen lovande! :-)

   Radera
 2. Jag fick den också igår, tycker att den verkar vara riktigt fin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att börja läsa, tror jag behöver det också efter alla ungdomsfantasy som står mig lite upp i halsen just nu. :-)

   Radera
 3. Jag fick den också nu i veckan. Den får nog vänta ett tag, tror inte jag orkar med den just nu, men den verkar vara något som jag skulle kunna tycka om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår hur du menar, ibland går det faktiskt bara inte att läsa sådana böcker. Men visst låter den bra!

   Radera
 4. jag ska skriva mer på recensionsdagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du redan läst klart den? :-)

   Radera