måndag 15 oktober 2012

One Day - vad är skillnaden på boken och filmen?

Såg filmen One Day igår kväll och blev inte så jätteimponerad. Men så är jag dålig på romantik också, speciellt på tv. Har dock läst och hört mycket bra om boken One Day och undrar nu om det är någon i för mig att läsa den. Någon som har gjort både och och tycker att boken är ganska mycket bättre?

21 kommentarer:

 1. Jag har inte svaret, men skulle gärna vilja ha det. Såg också filmen och tyckte väl den var okej, men varför så mycket ståhej om boken? Vad har de missat i filmen som gör boken så fantastisk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! De måste ha missat mycket från boken som så många fler beskriver som riktigt bra. Frågan är bara vad.

   Radera
 2. En kompis sa att boken var riktigt bra! Har dock ej läst den själv....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen i min omedelbara närhet heller som har gjort. Därav efterlysningen! :-)

   Radera
 3. Jag har både läst boken (min recension finns att beskåda här: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2012/06/17/en-dag-av-david-nicholls/) och sett filmen och tyckte att båda var okej. Jag förstår dock inte hysterin. SÅ bra är det väl ändå inte? Boken är mer detaljerad än filmen och inte så "ihoptryckt", men annars är de pretty much the same.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, tack för länken! :-) Okej, då har jag lite mer kött på benen. Anade att det finns ett visst mått av hype runt den här boken då så många blivit helt stjärnögda. Ska gå till Pocketshop och klämma lite på den innan jag bestämmer mig, provläsa lite i smyg.

   Radera
 4. Jag såg filmen i förrgår för andra gången, men den blev inte bättre för det. Det är synd, för den skulle kunna vara så himla fin. Boken... jag vet inte. Den hamnar inte på min redan milslånga att läsa-lista!
  (Jag gillar din blogg förresten, fint med Hogwartsexpressen!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara sett den en gång än så länge men jag lär se den fler, blir lätt så när man har C More och alla filmer går femtioelva gånger på en månad... Har redan så himla mycket att läsa så vi får se om jag lyckas klämma in En dag.

   Tack så jättemycket! :-) Visst är min Lego-Hogwartsexpress fin! Den står ovanpå micron i köket och bara är vacker (samt lite dammig, men äh.)

   Radera
 5. Boken är mycket bättre än filmen, som i mina ögon är rejält kass faktiskt. Prova boken ändå tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Check! Det lutar mer och mer åt att jag faktiskt provar boken.

   Radera
 6. Boken är mycket bättre än filmen :). Exakt vad det är som gör det har jag svårt att förklara nu när det är ett tag sen jag läste/såg den, men boken slår filmen flera gånger enligt mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad jag har förstått av de flesta som både har läst boken och sett filmen! Så okej, den åker upp på läslistan! :-)

   Radera
 7. http://lindasteen.wordpress.com/2012/09/02/en-dag-david-nicholls/

  Lustigt... Jag skrev om det här för ett tag sen:-) Jag håller med Sofia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, där ser man! :-) Håller helt med om att filmen var ganska ointressant länge, men som bakisrulle fungerade den helt okej. Men lååångt ifrån något storverk...

   Radera
 8. Jag tyckte att boken var helt okej men verkligen inte så mycket mer. Störde mig alldeles för mycket på karaktären Dexter. Här är min recension på boken: http://bokenartankensbarn.blogspot.se/2012/04/en-dag-av-david-nicholls.html

  Såg dock att du redan kommenterat den när jag letade rätt på den, då var du övertygad om att inte läsa boken haha ;) Men jag har dock inte sett filmen, så jag kan ju inte säga något jämförande men om man gillar uppenbara romantiska böcker där den ena parten är ett svin men konstant förlåts för att han är "såååå charmig" så är det säkerligen en bra bok (oj vad kritisk jag lät nu!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Dexter var ganska irriterande i filmen också. Tror att de tonat ner det värsta (som det med dottern) även om han var småfull praktiskt taget hela tiden.

   Haha, ja jag blev på riktigt påverkad av din recension! Och vi brukar tycka ganska lika, så kanske borde jag lyda mitt eget råd? :-) Men efter att ha sett filmen så blev jag ändå nyfiken, har hört så många säga att boken ändå är bättre, vill ta reda på skillnaden. Och nu är jag v e r k l i g e n beredd på bokens alla mindre bra sidor! Jaja, den har vunnit en plats på läslistan men det är först efter en lång rad recensionsex.

   Radera
 9. Jag har inte sett filmen, bara läst boken men jag tyckte inte alls om den särskilt mycket och skulle väl inte direkt rekommendera den till någon. Fast det finns ju många som tycker den är jättebra så jag kanske har missat något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Ja det där är jättesvårt, när somliga hyllar och älskar och man själv inte riktigt håller med. Då vet man inte riktigt vad man ska säga till de som inte läst men som vill veta vad man tycker.

   Radera
 10. Jag läste boken förra sommaren och då läste jag ut den på en dag. Kan ha berott på att jag inte hade så mycket annat för mig då jag var ganska ensam på landet men boken var fängslande på något vis. Såhär i efterhand kommer jag inte på vad det kan ha varit som var så himla bra, kan inte riktigt sätta fingret på det. Tror inte att jag skulle rekommendera någon att läsa den. Har man sett filmen vet man storyn och det är i princip samma grej med boken, bara lite fler händelser och sådär. De viktigaste grejerna har de fått med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske jag ska spara den till en lat semesterdag? När man inte har så mycket annat för sig än att pilla navelludd och slöläsa. För jag kan ju inte säga att jag absolut känner att jag måste läsa den NU på något sätt. De flesta som läst verkar älska den men nu är ni två på rad som läst, tyckt "meh" och inte riktigt vill rekommendera...

   Radera
 11. Det som är så bra med boken är att man får en massa saker förklarat för sig, som inte riktigt tas med i filmen.. Den är mest igenomstressad..
  Men boken rekommenderar jag :)

  SvaraRadera