söndag 28 oktober 2012

Vad som finns i mina bokhyllor mer än böcker

Miriam på Schitzo-Cookie's Bokblogg visade för några dagar sedan vad hon har i sina bokhyllor mer än böcker, se inlägget här! Tänkte göra ett likadant i väntan på att få åka på fotboll senare idag, även om mina hyllor mest innehåller trångbodda böcker och damm... Klicka på bilderna för att se dem i ett större format.


Högst upp på bokhyllan i vardagsrummet står den jordglob som jag fick när jag var liten. Den är långt ifrån aktuell då den har länder som Sovjetunionen och Tjeckoslovakien men kanske älskar jag den lite extra just därför. Bredvid står legoversionen av Black Pearl från Pirates of the Caribbean.Och så lite mer lego... Denna gången i formen av Sagan om Ringen. Mormors tårtfat skymtar i bakgrunden.


 I sovrummet står ett litet rådjurskid som en gång bröt höger bakben när hon helt oförhappandes hoppade ner från hyllan. Men efter lite lim var hon som ny igen.


 Bredvid äventyrsboxen har jag placerat en dinosaurie från Naturhistoriska.


En gargoyl (vars huvud man kan öppna och förvara exempelvis smycken i), den mycket viktiga Sonic Screwdrivern som måste finnas till hands om man får akut Doctor Who-abstinens, mormors fickur och så ett par små runda glasögon som är nästan hundra år gamla.


Mer lego. Jag har lagt en halv förmögenhet på Star Wars-lego, har så mycket att jag inte kan ha allt framme hela tiden.


Så här ser det ut i de flesta hyllorna där det står böcker, det finns en grund av bokstavsordning men när jag införskaffar mig fler böcker än jag har utrymme till så kommer tidpunkten när jag bara trycker in allt där det finns en lucka. Tills nästa gång jag rensar, sorterar om eller köper fler hyllor.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jättefina. Just den här stod många år i mammas förråd men i våras plockade jag hem den.

   Radera
 2. Åh va mycket fint =) riktigt kul att du ville göra ett liknande inlägg ^_^

  Favoriten blir sagan om ringen Legot och rådjuret =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En nördig samling. :-)

   Tack för inspirationen!

   Radera
 3. Inte alls avis för Sonic Screwdrivern, nej då, inte ett dugg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! :-) Visst är den fin? Och nerdig som jag är så har jag den på soffbordet varje gång jag ser på Doctor Who. Skrämmer vettet ur katterna varje gång jag "måste" använda den.

   Radera