tisdag 16 oktober 2012

En av världens absolut bästa författare

Såg ni Babel i söndags? Jag ser det inte med någon regelbundenhet men när jag såg att Chimamanda Ngozi Adichie skulle vara med så var jag tvungen. Räknar hennes bok En halv gul sol som något av det bästa jag läst, den kvalar hur som helst in på topp tre (sen är de där tre böckerna högst upp väldigt svåra att ranka inbördes). Blev återigen helt förhäxad av den här fantastiska kvinnan som skriver bättre än de flesta och skulle inte alls bli förvånad om hon är en nobelpriskandidat i framtiden. Blev sugen att läsa om En halv gul sol och ge mig på novellsamlingen Det där som nästan kväver dig trots att jag har en massa recensionsex som ligger och väntar. Blev lite "räddad" av att alla hennes böcker är hos mamma men jag ska hämta dem till helgen.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja vi får hoppas på det. :-) Jag bjöd in mig själv på fika och så ska vi byta böcker.

   Radera
 2. Längtar efter att få läsa En halv gul sol när jag får tid! Har fått en väldigt bra bild av den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en sådan bok som jag önskar att jag kunde ha oläst, bara för nöjet att få läsa den för första gången en gång till. :-) Det ska helt klart bli en omläsning snart!

   Radera
 3. Älskar också En halv gul sol. Måste väl se det där Babel!! Och läsa novellsamlingen. *kollar in bibblan på en gång*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fantastisk, så oerhört finstämd och samtidigt otäck. Vad gäller novellerna så tror jag att jag bara läste en innan jag lämnade över boken till mamma, men nu är det dags att läsa resten. Hoppas du får tag i den snart!

   Radera