tisdag 10 maj 2016

Kulturkollos veckoutmaning: Min absoluta schlagerfavorit!

Schlagernörden i mig jublar, jag får prata Eurovision på bloggen! För Kulturkollo sade åt mig, så det så. Egentligen är det lite lustigt att jag är så förtjust i evenemanget som jag faktiskt är. Det borde gå emot min hårdrockssida, min fantasysida, min livet-är-mörkt-och-svårt-sida. Men bryr jag mig så mycket? Nä. Schlager är en flera veckors fest som återkommer varje år när jag behöver det som bäst, när vårdeppen har en benägenhet att sätta in. Ytligt? Jajamensan. Eurovision är som ett sportevenemang, ett mästerskap där man får hoppas och heja fram sin favorit. Jag förstår vilka enorma summor som plöjs ner i detta varje år, från så många länder, men ändå känns det så lättsamt. Så oskyldigt. Och det är väl den känslan så många av oss vill åt: festen. 

Självklart blir det fest på lördag. Jag och pojkvännen bjuder in vännerna på middag, bubbel och schlager-Quiz. Sedan blir det givetvis tävling om vem som gissat flest rätt på slutplaceringarna i tävlingen. 

1. Vilken schlagerlåt är din favorit om du tänker tillbaka genom åren.
Roberto Bellarosa. "Love Kills"
Tävlade för Belgien 2013. Han kom "bara" på tolfte plats men det är ofta som jag inte är helt överens med vad resten av alla tittarna tycker. Sedan tror jag att låten har en väldigt speciell i mitt hjärta då det var vid den här tiden som jag träffade min pojkvän och det blev lite "vår" låt. Samt att den är långt ifrån sockersöt, det brukar fungera bättre för mig då.

2. Förutom Sverige, har du någon förhandsfavorit på lördag?
Sergey Lazarev. "You are the only one" 
Det är egentligen mot hela min övertygelse att heja på Ryssland med tanke på världsläget men i år bara måste jag erkänna att de har den överlägset bästa låten. Även om det skär lite i hjärtat.

14 kommentarer:

 1. Åh. förstår dig verkligen gällande Ryssland. Var väl nära förra året också? Hu, tänk om finalen hade varit i Moskva istället för Stockholm. Annars är det ju roliga och annorlunda svar, klart du ska se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror de kom tvåa förra året! Då var det extra tydligt när de slängde upp en söt ung tjej som sjöng om fred... Men jag tycker ju om landet! Det är bara den nuvarande ledningen jag har svårt för.

   Radera
 2. Love kills känner jag inte alls igen. Kul att du mindes tolvan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var helt enkelt den bästa låten! :-)

   Radera
 3. Känner inte till någon av låtarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar vara så med mina favoriter.

   Radera
 4. Åh, jag minns Belgien 2013, jag höll på den också :) Den är grym!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla bra! :-) Den spelades långt efter Eurovision hemma hos oss.

   Radera
 5. I år har jag absolut ingen koll på lördagens startfält. har inte haft tid och ork att hålla mig uppdaterad. Men jag kommer inte att missa finalen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så blir det ibland! Jag har inte heller den benkollen jag oftast har, men nog har jag tjuvlyssnat lite.

   Radera
 6. Rysslands är bra men jag gillar även Australien, Frankrike och Spanien se mitt inlägg om du vill.
  Jag är som du som minns andra sånger än de som vann, fast skrev ingen sådan i inlägget.

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2016/05/kulturkollos-veckans-utmaning.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frankrike är riktigt bra i år, roligt då de oftast har ploj-bidrag. Visst är det roligare med de lite udda bidragen som få andra minns?

   Radera
 7. Mer glitter och glamour tycker jag, det lyser upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Mycket glitter och glamour, det är det som är hela tävlingen!

   Radera