lördag 7 maj 2016

TV-serielördag: The Magicians

Då jag älskade, nej dyrkade, böckerna om Quentin, blev jag otroligt lycklig när jag hörde att de gjort TV-serie av Magikerna. För jag hade en aning om att det kunde bli riktigt bra. Jag hade inte fel. Serien The Magicians är helt enkelt dunderbra. Visst har de ändrat på en del från böckerna, exempelvis får man Julias historia parallellt med Quentins men det gör absolut ingenting. För de har fångat det absolut bästa med historien; att det inte alltid är bra att man får det man önskar sig, att kärleken inte kan rädda dig, att döden är oåterkallelig. Skolan Brakebills ser precis ut som jag tänkte mig och jag drogs återigen blixtsnabbt in i berättelsen om Fillory och syskonen Chatwins. Och precis som med boken är det fullproppat med smarta oneliners, popkulturella referenser och blinkningar till Harry Potter, Doctor Who och liknade. Det är lustfyllt, gastkramande, intelligent och sexigt. Helt, helt underbart. Läs! Se!6 kommentarer:

 1. Hmm, jag började läsa första boken, men kom tyvärr aldrig längre än ca kap 3. Jag får kanske ta och ge den en ny chans i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min erfarenhet av de här böckerna är att man antingen älskar eller inte gillar alls. Men ge det gärna ett försök till! :-)

   Radera
 2. Jag har ju läst första, men visste inte att det fanns en tv-serie! Måste kolla in :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du faktiskt! :-) Bra är bara förnamnet. Sedan kanske du lockas att läsa de andra två böckerna?

   Radera
 3. Älskade verkligen bokserien! Måste se tv-serien. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du verkligen! :-) Jag väntar andlöst på säsong 2!

   Radera