tisdag 9 oktober 2012

What would Jeremy Clarkson do?

Låg vaken alldeles för sent i natt och läste Konsten att vara kvinna. Jisses vad hon är rolig, Caitlin Moran! Hon är tretton dagar yngre än vad jag är så många av referenspunkterna från hennes tonår känns igen med glädje och fasa. Igår skrattade jag så mycket att sängen hoppade, jag fick ett hostanfall och katten gav mig onda ögat och lade sig längre bort. Älskar när hon ställer sig frågan:

"Gör männen det här? Nojar männen över samma sak? Upptar det här männens tid? Blir männen tillsagda att inte göra det här eftersom de 'sviker sina egna' då? Är männen tvungna att skriva böcker om det här tröttsamma, debila, tidsödande tramset? Får detta Jeremy Clarkson att känna sig osäker?"

Från och med nu kommer jag ofelbart översätta alla de här meningarna till snabbhjälpen: What would Jeremy Clarkson do? Ungefär som de där amerikanska tonåringarna med frikyrklig bakgrund som bär armband där det står WWJD? (What would Jesus do?) för att påminna sig själva om hur de ska reagera i olika situationer. Fast med Caitlins hjälp så tänker jag på Jeremy istället och han skulle med största sannolikhet säga något högst manligt inklusive svärord och sen bränna iväg i en Aston Martin. Han skulle inte noja det minsta.

10 kommentarer:

 1. Visst är hon härlig! Konsten att vara kvinna är en av mina topp 5 favoriter. Så klockren! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt härlig! Hon skriver att det är få kvinnor som är roliga och så är hon själv en av de roligaste jag känner till. :-)

   Radera
 2. Älskade också den meningen (och boken)! Känner att den boken kommer läsas om flera gånger :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsas om och ges bort till så många andra kvinnor som möjligt! :-)

   Radera
  2. Ja! Och varför inte till män också? Årets julklapp :D

   Radera
  3. Sant, män också. :-) Så fort den kommer på pocket ska jag köpa på mig ett gäng och ha redo hemma för att ge bort!

   Radera
 3. Hm.. Jag hade tänkt strunta i att läsa den, men du låter verkligen betuttad så jag tror jag måste svischa in på adlibris och göra slag i sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra! Det var länge sedan jag skrattade så mycket när jag läste en bok.

   Radera
 4. Jag har beställt den från Adlibris nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! :-) Ser fram emot din rapport.

   Radera