onsdag 3 oktober 2012

Jag vann, därför shoppar jagEftersom jag vann ett presentkort på Pocketshop efter min och bondkattens fotoprestation så var jag givetvis tvungen att sätta sprätt på vinsten så fort som möjligt! Funderade lite i helgen på exakt vad jag skulle köpa men egentligen var det inte så väldigt mycket att tänka på, jag hade redan bestämt mig. Det bidde: The Perks of Being a Wallflower. Jag har alltid haft en känsla av att jag skulle tycka om den men inte känt någon brådska, den har ju stått där och väntat. Men jag blev lite besviken när jag insåg att framsidan bytts ut mot en bild från den nyligen gjorda filmatiseringen. Inte för att jag har något emot Emma Watson eller de två unga männen, tvärtom! Men av princip tycker jag inte om filmomslag.


Redan på bokens andra sida blev jag belönad med ett fantastiskt litet stycke:
 
"I don't really remember much of what happened after that except that my older brother came to Mr. Vaughn's office in my middle school and told me to stop crying. Then, he put his arm on my shoulder and told me to get it out of my system before Dad came home."
 
Två meningar som mellan raderna har en hel värld av obesvarade frågor. Det här verkar vara en sådan bok som väcker fler frågeställningar än den besvarar. Jag anar en Stor Bok och Magi.

6 kommentarer:

 1. Den är så himla bra, du kommer älska den! Synd på omslaget dock, håller helt med om filmomslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har visserligen bara läst ett femtiotal sidor än men vågar ändå säga: ja, jag älskar den här boken! Gick och läste i morse (vilket mina kollegor tyckte var roligt när de såg mig på väg från t-banan) och ikväll stod jag och läste samtidigt som jag lagade mat. Den får mig att vilja skratta och gråta på samma gång.

   Radera
 2. Håller med, gillar inte filmomslag. Men boken vill jag hemskt gärna läsa någon dag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte riktigt v a r f ö r jag tycker så illa om filmomslag, ofta blir de riktigt fina, men de är bara inte "rätt". Den här boken tycker jag absolut att du ska läsa! Jag planerar redan vilka i min närhet som jag ska ge den till. :-)

   Radera
 3. ÅÅhhh, jag vill verkligen läsa den här boken!! :D Och ja, håller med om omslaget.. Tycker det är lite tråkigt när de håller på att ändra omslagen efter filmerna. Jag vill att det ska se ut som de gör i mitt huvud, och det gör det nästan aldrig :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska absolut läsa den här boken!! Vill inte få upp dina förväntningar till orimliga nivåer (vet hur jag själv blir när "alla" säger att en bok är toppen, nämligen truligt negativ) men det här är en berättelse som jag vill ge till precis alla. Det är så sorgligt, vackert och fint att jag nästan går sönder.

   Radera