måndag 8 oktober 2012

En inbunden och en pocket

Jag fick för mig att jag behövde muntras upp och åkte till Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan där jag gav mig själv tillåtelse att köpa en inbunden och en pocket. Gick länge och bar runt på Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg men sen kunde jag inte längre motstå att lyfta upp Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran. Har nämligen under en lång tid undvikit den med flit för att jag vetat att sekunden jag slog upp den och började slöläsa så skulle jag vara fast och mycket riktigt: ett par sidor senare lade jag ifrån mig Rosenberg. Den ska också läsas, bara inte just nu. Behöver fnisset mer än undergången. Har läst enbart ett femtiotal sidor i Morans bok men har skrattat högt flera gånger, älskar hennes lillasyster Caz som ville byta sina fortplantningsorgan mot ett par extralungor som skulle komma till hands när hon började röka. Och avsnittet om porr är baske mig genialiskt!
 
Beslutade mig som synes även för att ge Karl Ove Knausgård en pocketchans, så långt som till inbundet tänker jag inte gå med tvåan förrän den förtrollar mig. Om det nu sker.



Bestämde mig just för att skita i tredagarsdisken som väller fram över diskbänken till förmån för bok, soffa och katt. Kanske slänger jag in en kopp te också.

4 kommentarer:

  1. Caitlin Moran är ganska uppmuntrande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är hon. :-) Har suttit och fnissat mig igenom sjuttiofem sidor nu under kvällen.

      Radera
  2. Det låter som en ytterst hälsosam prioritering faktiskt. Gillar't.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En klassisk måndagsprioritering. :-)

      Radera