lördag 25 augusti 2012

Fira fölsedag hos Fiktiviteter

Fina Helena på den fantastiska bloggen Fiktiviteter firar födelsedagar (ja, plural) och bjuder in till en utlottning där man kan vinna fina priser. Kika gärna in och titta här och var med du också! Mina svar är som följer:

Vilken var din bästa bok i sommar?
Trots att Jonas Gardell flög upp på listan mot slutet så måste jag nog ändå säga Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink. Sällan har jag blivit så berörd av en bok, den kröp innanför huden på mig och jag har inte slutat tänka på den. Mitt exemplar lånades till mamma som blev precis lika tagen som jag och sen köpte jag ett ex som gåbortpresent på en tjejmiddag, men där har jag inte hört vad mottagaren tyckte än.

Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Har inget speciellt som jag väntar på men vet att jag har recensionsexemplar av två ungdomsböcker på ingång. Rubinröd av Kerstin Gier och Den röda handsken (del två i serien Berörarna, del ett heter Den vita katten) av Holly Black och just nu känns det extremt lockande att sjunka ner i dem i soffan och regnet får gärna fortsätta att strila ner för fönstren.

Har du planerat något läsprojekt i höst?
Det korta svaret: nej.
Det lite längre svaret: är så himla dålig på att fullfölja mina egna planer så jag undviker att sätta upp sådana. Jag är så barnslig att jag gör uppror till och med mot det jag bestämt själv, se bara hur det gick med min sommarläsningshög. Sen brukar min läsning ändå ofta få en röd tråd, men jag ser den först efteråt.

Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?
Just nu kommer jag inte på ett enda namn men rimligtvis så borde det finnas massor av dem! Jag älskar att hitta nya favoritförfattare.

Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket?
Förutom Och i Wienerwald står träden kvar så gör jag som vanligt och tipsar om En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie, för det är en av de mest underbara och fruktansvärda böcker jag någonsin läst, den ligger på topp tre av allt läsbart jag någonsin lagt händerna på. Hon är en Stor Författare.


Och mer än något annat, Helena: Ett enormt jättegrattis till Forma Books Blog Award-nomineringen!!! Det är få som förtjänar det såsom du och Fiktiviteter, en av mina absoluta favoritbloggar. Så återigen: GRATTIS!

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tycker att det fungerar bäst så. :-) Åtminstone för mig.

   Radera
 2. Det är vanskligt det där med läsplaner, de är förrädiskt lätta att göra men mycket svårare att hålla sig till. Själv kör jag ett mellanting där jag planerar som sjutton och sen bryter mot planeringen hej vilt... Tusen tack för dina fina ord och en stor gillamarkering på ditt förra inlägg - Firefly FTW!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är exakt så även jag gör när jag planerar! Först storslagna listor och sen bryter jag mot det hej vilt. :-)

   Varsågod, du är värd vartenda ord. Och självklart: Firefly FTW! :-)

   Radera