tisdag 31 juli 2012

Oblivion High, av Johanna Koljonen, Nina von RüdigerBokbeskrivning från SF-bokhandeln:

Under första dagen på högstadiet råkar vännerna Nin och Soon Mi se en naken ung man sitta vid vattenbrynet. Mannen försvinner spårlöst, men dyker upp igen som klassens nye japanske utbytesstudent Nix. Det tar inte lång tid för tjejerna att inse att den mystiske nykomlingen i själva verket är sagornas Näcken.
Frågan är om den odödlige men malplacerade Näcken kommer att klara av högstadielivet? Och kommer hans vänskap att ge dem en fribiljett till skolans häftiga elit eller gör det istället att han också blir en av "töntarna"?
Oblivion High är en högoktanig äventyrssåpopera i mangaformat med övernaturliga inslag, förlagd till den gråa svenska förortsvardagen i Upplands Väsby.

Jag förstod ganska snart att jag är usel på att läsa Manga och det tog mig nästan halva boken (som är på 206 sidor) innan jag på riktigt började förstå och tycka om historien. Till en början var allt nästan enbart förvirrande. I stort sett alla ser likadana ut och jag blandar ihop dem hela tiden, om det inte vore för persongalleriet i början av boken så skulle jag ha varit helt bortttappad. Sen har vi de sidor där nästan all handling speglas i karaktärernas ansikten och då får jag kämpa för att hänga med, dålig som jag är på att tolka ansiktsuttryck (och speciellt ritade sådana). Men precis när jag var på gränsen att ge upp så vände allt. Kom på mig själv med att omväxlande sitta och fnissa och bli upprörd på pendeltåget och plötsligt så var jag fast. Det var som att jag behövde den där uppförsbacken, behövde kämpa lite extra för att få belöningen. Nu ser jag fram emot del två i den här serien!

Bild lånad från Oblivion High-bloggen.

Fortsätter på seriespåret och öppnar nu Hetero i Hägersten av Sofia Olsson. Har insett att det är precis lagom läsning så här i värmen.

2 kommentarer:

  1. ÅH kul med en positiv recension av denna, har velat läsa den länge men de jag läst om den har varit ljummet. Nu flyttades den lite upp i läskön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var som sagt väldigt nära att det blev en ljummen recension här också. Men efter att jag vant mig vid stilen, hur Manga berättas, så gick det mycket lättare. Skulle väldigt gärna vilja veta vad de unga tjejer och killar som alltid står vid manga-hyllorna på SF-bokhandeln tycker om Oblivion High.

      Radera