fredag 6 juli 2012

30 Days of Harry Potter - Day 2: Least favorite book in the series

Andra frågan känns lika svår som den första, för hur ska jag kunna välja vilken som är sämst  i en så älskad serie som den här? Efter mycket tänkande kom jag ändå fram till att det måste vara Harry Potter och Hemligheternas kammare. Inte för att den är dålig utan för att den känns lite som en mellanbok då den  inte är den första magiska erfarenheten men heller ännu inte har blivit det där episka och storslagna. Den känns mer trevande än de senare, som om J.K. Rowling ännu inte hittat receptet. Och ärligt talat, Gilderoy Lockhart, är inte han mest bara irriterande? Han må vara Ravenclaw men i övrigt enbart mesig.


6 kommentarer:

 1. Mina favoritböcker är de tidiga böckerna i serien. Kanske på grund av att HP-världen var relativt ny och "oupptäckt" då och allt inte var så fokuserat på krig. Sämst tyckte jag att Harry Potter och halvblodsprinsen var. Inte för att den är dålig, men om man måste välja en. :P Minns att jag tyckte att alla tillbakablickar på Voldemorts uppväxt blev lite tråkiga i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de första böckerna magiska! Jag älskar första boken för att allt är så nytt där, man får verkligen upptäcka trollkarlsvärlden tillsammans med Harry. I övrigt känner jag som du, jag väljer en för att jag måste, inte för att den är dålig. :-)

   Anledningen till att jag gillar de senare böckerna bättre är för mörkrets skull. Men jo, det kan bli lite trist med allt krigande, det har du helt rätt i.

   Radera
 2. Jag håller nog med dig, den andra boken står liksom inte ut lika mycket som de andra och när jag nyligen läste om den kände jag att själva mysteriet med hemlighetens kammare känns lite krystad på något sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det länge sedan jag läste tvåan (eller såg filmen) men jag tycker att den saknar något.. Absolut inte superdålig, jag gillar alla böckerna, men långt ifrån favorit.

   Radera
 3. Jag och min kompis har konstaterat att Lockhart är värre än Umbrigde. Man vet att hon alltid är elak, men med Lockhart så vet man inte! Han är grym oförutsägbar och så jävla dryg! x)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är visserligen sant! Han är mer oförutsägbar än Umbridge. Men det är något med hur han beskrivs i boken som gör att jag ändå tycker att han blir lite mesig, hela andan i boken kanske?

   Radera