lördag 7 juli 2012

30 Days of Harry Potter - Day 3: Favorite character

Ujujuj vad hjärteknipande det var att välja enbart en favorit när det finns så många underbara och välskrivna karaktärer. Jag har passerat väldigt många i min process för att komma till ett beslut. Harry själv är givetvis högt upp på listan, men bäst är han inte. Hermione var en toppfavorit i början av serien men inte längre. Och så Ron då, ja nu börjar vi närma oss! Men ändå inte helt framme, för där finns ju Dumbledore, resten av fantastiska familjen Weasly och så Lupin.  Fast hur jag än vrider och vänder på det här så måste jag ändå säga att Professor Severus Snape är min absoluta favoritkaraktär. Älskar att man får vara osäker på honom ända till slutet, man vacklar mellan att absolut tro att han är ond, till att tveka, till att tycka synd om honom, till att hata honom. Och sen tillbaka igen. Visserligen tror jag att jag hämtar stora delar av mitt ”tycke” om Snape från filmerna där Alan Rickman gör en otrolig rolltolkning, men som med de flesta filmkaraktärerna så har det nästan blivit omöjligt att skilja dem från böckernas. Deras ansikten finns där när man läser om böckerna, vad man än tycker om det.


14 kommentarer:

 1. Snape är min favorit också. Sen gillar jag tvillingarna Weasley för att dom alltid får mig att skratta. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar alla i familjen Weasley och s p e c i e l l t tvillingarna. :-)

   Radera
 2. Gud vilken svår fråga, men Snape är ju absolut med och slåss och platsen även hos mig ;) Harry hamnar dock långt ner på listan, har svårt för honom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extremt svår fråga. Jag vill inte gå så långt som att säga att jag har svårt för Harry men han är absolut inte favoriten. :-)

   Radera
 3. Håller också med här! :D Snape är en fantastisk karaktär!

  SvaraRadera
 4. Snape är min favorit med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra att jag inte är ensam om att ha Snape som favorit.

   Radera
 5. Åh, jag älskar också Snape och precis som du säger gör Alan Rickman en fantastisk rolltolkning! Men efter lite funderande tror jag ändå min favorit är Dobby faktiskt. I Hemligheternas kammare är han ju mest irriterande men oj vad en får sympatier för honom sen! Speciellt i sjätte och sjunde boken :)

  SvaraRadera
 6. Eller ja, i sjätte började jag verkligen tycka om honom, när han hade skuggningsuppdrag tillsammans med Chreacher. I sjunde blev jag mest ledsen..

  SvaraRadera
 7. *Kreacher. Sorry för kommentarsbombandet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, absolut ingen fara! :-)

   Åh, Dobby ja. Honom hade jag faktiskt lite glömt bort när jag gick igenom mina favoriter i huvudet. Håller helt med om det du skriver, att han i början mest bara var irriterande men att han sedan växte enormt. I sjuan blev man väldigt ledsen...

   Radera
  2. Usch ja, så hemskt. Jag tycker varje gång jag läser det att det nog är det allra sorgligaste i alla böckerna..

   Radera
  3. Det är nästa ämne, sorgligaste ögonblicket. Dobby ligger bra till där.

   Radera