onsdag 8 februari 2012

Vi måste prata om Kevin


Vi måste prata om Kevin, en bok som klistrade sig fast i mig när jag läste den och har suttit där sedan dess, karaktärerna går liksom fortfarande bredvid mig. Den är djupt obehaglig och jag fick en ingivelse att läsa ”mellan fingrarna”, såsom man gör när man ser en otäck film. Jag skulle vilja läsa om innan jag ser filmen på bio men vet inte om jag hinner. Undrar hur de lägger fram historien, om det är gjort som i boken med tillbakablickar och brevskrivande. Ser fram emot att se filmen men fasar samtidigt för är den ens bara hälften så stark så kommer det bli jobbigt. Premiär nästa fredag.

2 kommentarer:

  1. Åh gud så bra filmen verkar! Borde egentligen läsa boken först men vet inte om jag vågar efter din beskrivning ^^ Har alltid haft lättare att se obehagligheter på film än att läsa om dem av ngn anledning...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Filmen verkar vara riktigt, riktigt bra! Tror jag förstår vad du menar med att se obehagligheter på film, för då får man EN bestämd bild av något. När man läser själv kan man fantisera ihop så mycket värre saker.

      Radera