tisdag 28 februari 2012

Böckerna och maten

Varför är man så lättpåverkad att man köper det de äter och dricker i de böcker man läser? Vet inte hur många gånger jag lagade chili för att de åt det i Morganvilleböckerna och nu när jag läser i The Curious Incident of the Dog in the Night-Time att Christopher köper en Milky Bar, vilket i och för sig inte finns i Sverige men min hjärna översätter det blixtsnabbt till Milky Way, så tar jag en ur godishyllan när jag ska handla mat. Förstår författarna vilket inflytande de har? Tror man, åtminstone tillfälligt, skulle kunna ändra en folkgrupps matvanor enbart för att alla läser samma bok.

4 kommentarer:

 1. Haha spännande tanke, gjorde nu när jag tänker efter också chili för att jag blev påmind om den rätten när jag läste döda flickors dans :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi var många som åt chili när vi läste de böckerna. :-) Det lät ju så gott!

   Radera
 2. Började lyssna på Godsmack efter Evanovich.

  Är sjukt sugen på lemon cakes efter GRR Martin. Att de publicerar en kokbok från ASOIAF är helt briljant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inget specifikt minne av att jag börjat lyssna på en viss grupp efter att ha läst om den, men det måste ha hänt någon gång med tanke på hur lättpåverkad jag är.

   Lemon cakes, ja. :-) De äter dessa ofta och det låter helt underbart. Måste provas vid tillfälle när man lagt vantarna på kokboken.

   Radera