tisdag 14 februari 2012

Operation: avsluta böckernaJag vet ärligt talat inte var tiden tar vägen. Varje dag inleds med en uppriktig vilja och önskan att läsa men sen när jag stupar i säng sjutton timmar senare så har jag oftast inte hunnit eller orkat så många sidor som jag tänkt. Ett problem är att jag är halvvägs i många böcker eftersom jag är så snar att påbörja något nytt när jag känner att jag behöver en skjuts framåt. Vilket fungerar i ungefär… en halv bok. Så nu påbörjar vi ”operation avsluta”. Jag lovar härmed att läsa ut följande böcker innan jag ens öppnar eller tittar åt någon annan bok:

Hunger Games, Suzanne Collins
Den odödliga Henrietta Lacks, Rebecca Skloot
Zombie Britannica, Thomas Emson
Horn, Joe Hill

14 kommentarer:

 1. Zombie Britannica måste du läsa ut och ge en recension på! Den ser häftig ut ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, och jag som tyckte att det var lite för mycket hårdrocksbandskivomslag på Zombie Britannica. :-) Men helt klart en förbättring om man jämför med många andra hemsnickrade och fult ritade zombieomslag.

   (http://beroendeavbocker.blogspot.com/2012/01/zombieforvirring.html)

   Radera
 2. Har samma avslutningsproblem, kanske till och med på en större skala (om de fyra böckerna är de enda du har påbörjade), har väl en tio-tolv påbörjade böcker liggande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag räkna de som "halkat ner" från nattduksbordet så är de nog fler. :-) Men jag nöjer mig med att räkna upp de som jag påbörjat hyfsat nyligen. Och gillar att jag inte är värst för en gångs skull.

   Radera
 3. Det är verkligen jobbigt när man kommer in i en sån där trötthetsperiod - när det verkliga livet kräver alltmer av en. :P Har själv försummat mycket av läsningen pga. studier den senaste tiden. Läsningen går i snigeltakt och man får mer och mer panik över det. Sedan känns det så otroligt segt när en bok aldrig blir utläst. Till slut tröttnar man på boken för att man har levt med den så länge trots att den inte är dålig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. E x a k t så är det. Man tröttnar för att man levt med boken så länge, inte för att den är dålig på något sätt. Ännu mer krånglar jag till det för mig när jag får skuldkänslor enbart av att titta på den "övergivna" boken och sen blandar ihop det med vad jag tycker OM den.

   Radera
  2. Ja, när boken har legat ett x antal veckor på nattduksbordet spyr man till slut på att bara se själva bokomslaget stirra tillbaka på en. :P

   Radera
  3. Och så börjar man gömma böcker och glömmer bort dem. :-) Fantastiska "problem" man har som läsare.

   Radera
 4. Det där känner jag igen. Jag brukar samla på mig 6-7 pågående böcker men sedan läser jag slut allihop tills jag hamnar på noll och - samlar på mig en ny hög. :-)

  Numera kan jag också - till skillnad från förr - strunta i att läsa ut en bok. Tycker jag att en bok inte ger mig något besrämmer jag mig för att ge den ett visst antal sidor "som chans". Ger den mig inget då så avslutar jag helt enkelt läsningen.

  Kattmoster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag också börjat göra! Strunta i de dåliga böckerna alltså. Livet är för kort för dålig litteratur, jag kommer ändå inte hinna läsa allt bra så jag tänker verkligen inte slösa tid på de som inte ger mig något.

   Radera
 5. Haha känner igen mig. Idag insåg jag också att jag har en massa böcker som jag inte har avslutat. :( Lycka till med operation avsluta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag misslyckades delvis redan på vägen hem igår... (Se mitt senaste inlägg.) Men det var bara ett litet återfall, nu SKA jag skärpa mig. :-)

   Radera
  2. oj oj oj,^^ fast boken du köpte i ditt senaste inlägg är väldigt bra och lättläst! :)

   Radera
  3. Blev tipsad om den av Schitzo-Cookie's Bokblogg för länge sedan men glömde bort. Fast nu så! :-)

   Radera