lördag 28 januari 2012

Leif GW-hjälp

Läser i stort sett aldrig det som kallas för deckare, har försökt några gånger men det har oftast slutat med att jag gett upp långt innan bokens slut. Mankell till exempel, drev mig till vansinne (kriminalhistorierna alltså, de skönlitterära gillade jag). Men mamma har länge pratat om Leif GW Persson och att hans böcker är "annorlunda" och efter att ha läst hans självbiografi (Gustavs grabb) så har jag insett att jag förmodligen borde ge honom en chans. Så, börjar jag från början eller kan jag ta en bok i mitten? Vilken är den bästa? Finns det någon man kan hoppa över? Ha nu i åtanke att jag är inne på ett helt nytt område här.

4 kommentarer:

 1. Mellan Sommarens Längtan och Vinterns Köld, den är fantastisk.
  Det är i och för sig början på trilogin "Välfärdsstatens Fall" där böckerna En Annan Tid Ett Annat Liv samt Faller Fritt Som I En Dröm ingår, men det går utmärkt att läsa den utan att läsa de andra om man så vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träffade min mamma igår och hon sade samma sak. Då hon hade Mellan sommarens längtan och vinterns köld (sned och vind, praktiskt taget sönderläst) i bokhyllan så fick jag med den hem. Har läst ett fyrtiotal sidor men det är inte på långa vägar långt nog för ens ett första omdöme.

   Tack för förslaget!

   Radera
 2. Föreslår Att du börjar med hans första, grisfesten.Bästa? enligt min mening Linda som i Lindafallet och hans senaste, den döende detektiven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, Grisfesten hade jag glömt bort. Tror min pappa läste sönder flera exemplar av den boken. Och jag har hört flera som sagt att Linda är en av Perssons absolut bästa. Stort tack för hjälpen, då har jag ytterligare ett par att ge mig på om den nuvarande inte fungerar.

   Radera