tisdag 31 januari 2012

Zombieförvirring

Bad Swedish Zombie om ett boktips och fick inte mindre än fyra! Gick omkring med tre av dem i famnen inne på SF-bokhandeln en lång stund igår igår innan jag lade ifrån mig en och gick till kassan med två. Har så himla mycket oläst att jag inte riktigt kan motivera inköp av tre helt nya böcker, speciellt inte då Adlibris meddelat att det bokpaket jag beställde förra veckan nu är på gång. Påbörjade hur som helst Zombie Britannica igår och lyckades bli förvirrad redan efter baksidestexten och de första sidorna i boken. Första meningen på baksidan lyder:

Cassie’s day as a guide at Westminster Abbey begins badly when zombies storm into the building and eat the tourists.

Undrade när den här Cassie skulle komma in i bilden men förstod till slut att jaha, de hade skrivit fel på baksidan och huvudpersonen i boken heter Carrie. Och hon jobbar som städerska, inte guide. Lite ”Kom ihåg att det inte är personen i filmen som skrivit brevet”-känsla. Kom ihåg att personen som skrivit baksidestexten inte läst boken. Men jaja, detaljer, detaljer. Fast är det bara jag som får Deathstars-vibbar av omslagsbilden? Helt klart mer hårdrocksbandskänsla än köttätande zombie.

6 kommentarer:

 1. Hm. Mitt eget ex ligger nedpackat, men jag antar att jag också har en konstig baksidestext. Läser dem sällan så noga. Men det var ju slarvigt!
  Jag tyckte omslaget var gjort av en hönshjärna. När jag skrev det fick jag min allra första bloggkommentar. Som kallade MIG hönshjärna som köpt boken. Haha

  http://www.swedishzombie.com/2011/03/thomas-emson-zombie-britannica.html

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Vilken underbar första kommentar. :-) Men visst måste man få klaga på bokens omslag även om man gillar innehållet.

  Det var verkligen ingen stor grej nu men om jag inte blivit tipsad om boken så hade jag kanske inte köpt den efter att ha läst baksidan samt första sidorna där i affären.

  SvaraRadera
 3. Haha, underbar baksidestext! (borde det inte vara "eats"?)

  Jag gillar omslaget ^_^ Det ser taffligt ut på ett skönt sätt. Jämfört med hur de förstör vissa urban/paranormal fantasy -böcker (som här http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9132159161), så finns det något tilldragande med det här.

  SvaraRadera
 4. (Det heter väl "they eat"? Alltså "they" som i "zombies". Men he, she, it eats.)

  Gah, det där omslaget till Den vita katten... Helt galet fel. Det borde finnas något slags straff för förlag som tar så dåliga beslut. :-) Men jag har ändå hittat de fulaste i zombielitteraturen:

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1934861278

  SvaraRadera
 5. Ah, du har alldeles säkert rätt där :) Kan inte språkreglerna tyckte mest det lät fel

  Haha, snacka om att göra böckerna en gentjänst. Sökte på Amazon och Domain of the dead har ändå fått höga betyg, men skulle inte vilja ha den i bokhyllan precis. (Jag måste ta steget över till zombielitteraturen en dag, har sagt det i ett halvår nu)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, Domain of the Dead har fått riktigt bra kritik. Även Swedish Zombie tyckte om den. Men jag kan inte hjälpa att jag ändå tycker att omslaget ser ut som något sprunget ur en teckningstävling på gymnasiet. Så i jämförelse ser Zombie Britannica r i k t i g t snygg ut!

   Börja med Världskrig Z om du tänker börja läsa zombieböcker.
   http://beroendeavbocker.blogspot.com/2011/12/varldskrig-z-av-max-brooks.html

   Radera