tisdag 10 januari 2012

Team Gale*

Spoilervarning!

När jag läste Hungerspel-trilogin första gången så hejade jag tveklöst på Gale när det gällde vem som skulle få Katniss hjärta. Peeta var aldrig riktigt ett val. Nu när jag läser om första boken så är jag noga med att plocka upp de hintar som finns där, hintar om vad som komma skall, för att inte missa något. Kanske önskade och hoppades jag "fel" förra gången? Men nej, halvvägs in så är jag fortfarande tveklöst på Gales sida. Fast jag vet hur det går.

*Ber om ursäkt för Twilight-parafrasen.

8 kommentarer:

 1. Jag är nog också team Gale! :P
  Men har velat lite.

  Vilket som gillade jag inte alls hur sista boken slutade :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev helt klart besviken på slutet på sista boken även om jag anade att det skulle bli så. Men det gick långt innan jag tappade hoppet.

   Radera
 2. Jag är höll nog hela tiden på Peeta, fast såg det aldrig som ett val mellan dem förrän i sista boken. Kände snarare att Katniss skulle vara ensam, men i tredje boken blev det ju mer tydligt ett triangeldrama som skulle sluta med något slags val.
  Blev också besviken på slutet dock, på sätt och vis älskar jag det för att det känns verklighetstroget men på sätt och vis blev jag så besviken över att allt blev så olyckligt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag hade fått bestämma så hade jag nog sett till att hon inte valde någon av dem men med tanke på vad för slags böcker det är och vilken målgrupp de har så gissade jag att ett kill-val nästan var oundvikligt. Fast jag gillade att slutet inte blev peachy, även om det kanske hade behövts l i t e mer hopp som slutkläm.

   Radera
 3. Jag håller med Ela, jag hade föredragit att hon inte valt någon av dem. Men jag hade snarare önskat att hon skulle sluta som något slags kvinnlig variant av Haymitch, så jag ville alltså ha MINDRE hopp som slutkläm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker så. Fanemig om det inte hade blivit bättre. Alltså att inbördeskriget hade misslyckats och allt återgått till det gamla och Katniss tvingats skicka ungdomar i döden som straff för sitt uppror.

   Lysande

   Radera
  2. Antingen det eller också att hon blir bitter, desillusionerad och alkoholiserad och inte kan gå vidare efter allt som har hänt henne. Vilket inte vore så konstigt, tänker jag.

   Radera
  3. Om det ändå skulle sluta med kärnfamilj så kunde det kanske ha fått sluta lite mindre bittert. Men helst ville jag att hon skulle välja sig själv, så att säga. Att hon skulle gå så långt som att bli en ny Haymitch tänkte jag faktiskt aldrig.

   Radera