torsdag 26 januari 2012

Dagens filmtips

Dagens filmtips är The Reader från 2008 som går på Sjuan klockan nio ikväll. Den är byggd på en otrolig bok av Bernhard Schlink som må vara liten till formatet men rymmer en hel värld av krig, kärlek, skuld och skam. Min recension av boken hittar du här.  Jag såg filmen innan jag läste boken men vet inte riktigt om det spelade någon roll för mitt omdöme. Kate Winslet är som så ofta fantastisk och den då artonårige David Kross är helt suverän. Läs boken! Se filmen!

6 kommentarer:

 1. Jag älskar den boken! Och jag är äckligt arg, lånade ut mitt ex för ett par år sen och fortfarande inte fått tillbaka den. Dålig stil :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste den för första gången för inte alls så länge sedan men den kommer att bli läst många gånger känner jag på mig. Fick köpa den på antikvariat då den inte fick att få tag på i bokhandel.

   Förstår att du är arg över det!

   Radera
 2. Jag såg också filmen innan jag läste boken, men tror inte heller att det har så stor betydelse. Tycker att filmen följer boken på ett sätt som lämpar sig väldigt väl på vita duken. Det är bara lite synd att boken är så kort, skulle kunna läsa den ständigt annars :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, filmen följer bokens handling väldigt väl. Jag blev faktiskt lite förvånad när jag läste för jag hade nästan förväntat mig att det var stora ändringar (såsom det ofta är).

   Radera
 3. Har inte läst boken, men dock sett filmen. Sambon blev lite uttråkad, men jag älskade den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, min plan ikväll är att (försöka) tvinga pojkvännen att se den. Får se om det funkar eller om han smyger iväg till datorn efter en stund. :-)

   Radera