onsdag 18 januari 2012

Dagens citat

Inbillar jag mig eller är Morganvilleböckerna roligare på engelska? Fnissade hela vägen in till stan i morse och det är väldigt skickligt att få mig att ens le före klockan tio en vardag.

Eve slammed in through the kitchen door, which hit the wall with a thunderous boom, startling both of them. She clomped across the kitchen floor and leaned on the breakfast table. She wasn't very Goth today; her hair was still matte-black, but it was worn back in a simple ponytail, and the plain knit shirt and black pants didn't have a skull anywhere in view. (...) "Look, I'm not worried about us! We're not the ones Photoshopped into tombstones!" Eve looked at the picture again. "Although yes, better dead than that hairdo... God, was that your prom photo?"

Förresten, var det bara jag som noterade när de bytte från tredje person till första person någonstans i mitten av Döda flickors dans? Bara vid ett tillfälle men tillräckligt förvirrande för att jag skulle läsa stycket ett par gånger.

12 kommentarer:

 1. Hm. Det var ingenting jag reagerade på. Jag hade väl fullt upp med att analysera nån goth-sminkning =P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen. :-) Vad tror du om teorin att Eve är goth när hon mår bra och är självsäker och drar på sig "vanliga" kläder när hon vill gömma sig från världen?

   Radera
  2. Hm igen. Jo, så är det nog. Alltid när hon är sprudlande glad så har hon också fullfjädrar goth-utstyrsel. Men ibland stoppar författaren in egna tydliga värderingar bland beskrivningarna. Som att Eve egentligen är sååå söt under sminket. Det är irriterande.

   Radera
  3. Swedish zombie: Det är så jag uppfostrar min dotter på 4-bast. Att hon är fin utan smink. Hon tjatar KONSTANT om att hon måste få smink och det inte mig hon fått det ifrån.

   Vart jag vill komma är att jag tycker det är bra att författaren skriver att Eva är söt utan sminket, kanske MEN bara kanske att fler tonårs-flickor vågar sig ut utan sminket!

   Radera
  4. Tror det är jättebra att unga tjejer får höra att de är fina utan smink, sedan kanske det tar ytterligare några år innan de verkligen vågar tro på det, men det är en helt annan sak.

   Men jag får ändå inte det här med Eve och gothutstyrseln att gå ihop riktigt. Hon klär upp sig och sminkar sig som mest när hon mår bra, men författaren känner ändå ett behov av att upprepa att hon är söt. Räcker det inte att hon är glad? M å s t e hon vara söt också?

   Radera
  5. Jo, det är nog sunt att lära ett barn att det duger utan smink osv. Men vad jag reagerar på är att Caine så onödigt markerar att hon egentligen inte alls gillar gothetiken. Eller rättare sagt, hon markerar det ibland.

   Radera
 2. Det blir nästan, men bara nästan, lika fånigt som när Dean Koontz skriver om hårdrockare och heavy metalband.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag missat (läser sällan Koontz). Vad skriver han om hårdrockare och heavy metalband?

   Hälsningar
   Urgammal hårdrockare

   Radera
  2. De är antingen alltid satanister eller ungdom på glid,som börjar lyssna på annan musik när de blivit hamnat på rätt väg igen. Urtöntigt.

   Radera
  3. Haha, otroligt att det fortfarande finns folk som tror på sådant. :-)

   Radera
  4. Fan vad illa jag skrev i den förra kommentaren. Jaja, hursomhelst, Koontz är också illa, slentrianmässiga fördomar, slentrianmässigt utförda berättelser och alltid med en "klok" golden retriver eller labrador.

   Radera
  5. Att det alltid är en hund med har jag fått berättat för mig av pojkvännen och hans mamma som gärna läser Koontz. Har försökt med en eller två av hans böcker men har aldrig lyckats läsa klart, de är helt enkelt inte för mig.

   Radera