onsdag 14 maj 2014

Den osynlige mannen från Salem, av Christoffer Carlsson

En natt vaknar den avstängde polisen Leo Junker av blåljus utanför sin lägenhet. När han går för att undersöka vad som hänt förstår han att en ung kvinna blivit mördad i det härbärge för hemlösa som finns längre ner i huset. Trots att han inte borde så börjar han nysta i fallet, följer lösa trådar och dyker upp där han verkligen inte borde. Samtidigt får vi följa en tjugo år yngre Leo under hans uppväxt i stockholmsförorten Salem. Där fanns några år när han var vän med syskonen John och Julia, en vänskap som förbyttes mot något annat.

Jag är lite orolig över att skriva för mycket av den här bokens handling för jag tycker att det mesta ska man få upptäcka själv. Och vilken bok att upptäcka! Miljöerna är oklanderligt skrivna, jag själv är uppvuxen i en förort liknande den som beskrivs och det är på pricken. Dagens Stockholm likaså. Jag läste Den osynlige mannen från Salem på några timmar på min balkong, den rann iväg i mina händer. Det var spännande och riktigt bra skrivet. Då jag har gillat Carlssons tidigare böcker så har jag stora förhoppningar om vad som komma skall, han har alla förutsättningar att bli hur stor som helst.

8 kommentarer:

 1. Tack, fina du! Vad roligt att Leo varit ett så fint sällskap, det för mig både glad och stolt!

  Christoffer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Det var helt din egen förtjänst. :-) Roligt att du hittade hit.

   Radera
 2. Kan inte annat än hålla med dig Ela!

  SvaraRadera
 3. Jag har Den enögda kaninen på min boktolva i år och nu blev jag riktigt sugen på att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! :-) Hoppas du kan läsa den snart.

   Radera
 4. Den här är jag jättesugen på! Hoppas kunna läsa den i sommar. Hur står den sig mot de andra böckerna, är det den bästa han har skrivit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var väldigt svag för Fallet Vincent Franke men jag måste ändå säga att Carlsson blir bättre och bättre för varje bok. Så ja, förmodligen är det hans bästa bok (hittills). Hoppas du får en lika bra läsupplevelse som jag fick!

   Radera