torsdag 8 augusti 2013

Midnatt i världens största uraffär

Fiktiviteter rådde mig att låta Wolf Hall av Hilary Mantel ta sin tid så nu läser jag om Stephen King's Duma Key vid sidan av. Hade nästan glömt bort hur fantastisk den här boken är! Språket, berättandet, ja allt. På några få sidor kryper huvudpersonen Edgar Freemantle in under huden på en och man har full förståelse för vilken skitstövel han är efter sin olycka samtidigt som man förstår hans fru som väljer att inte stå ut.4 kommentarer:

 1. Åh Duma Key, jag får värsta myskänslan bara jag tänker på den boken. Minns precis hur det kändes att ta upp den och börja läsa. Det är lite lustigt hur en del böcker verkligen fastnar så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av mina stora King-favoriter, platsar lätt på topp fem! Det känns att han skriver om personliga erfarenheter (bilolyckan) och speciellt gillar jag det han berättar om den konstnärliga processen, även om det här är att rita/måla. Duma Key har verkligen fastnat hos mig med.

   Radera
 2. Så bra alltså... Tänker läsa en King i samband med Kinghelgen (du har inte missat den va? Hoppas du vill vara med!) på bloggen i september, hade tänkt ta Dolores Claiborne men kanske borde ta Duma key istället..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Insåg just att du ska ha en Kinghelg!! Och blev tokglad, det passar verkligen. :-) Då ska jag nog spara på recensionen av den här omläsningen. Fast det är ju inte som att det är brist på King-inlägg att skriva... Skulle kunna spotta ur mig nästan hur många som helst.

   Radera