måndag 5 augusti 2013

Och den tolfte Doktorn är.......Peter Capaldi! BBC annonserade nyheten igår och jag fick veta idag när mamma kom förbi och berättade att det stått på Text TV (!). Mamma har inte ens börjat se serien än men ändå vet hon tydligen alla nyheter om serien fortare än jag. Så, vad säger ni, alla Whovianer där ute? Kommer detta att fungera? Efter en kort betänketid över en kaffe så tror jag att detta kan bli riktigt bra. Capaldi är äldre (55 år) än de två senaste doktorerna och kan ge en pondus till rollen, en självsäkerhet som jag tror kan bli fantastisk. Så min första spontana reaktion är: tummen upp!

Extra roligt är att han redan varit med i Doctor Who, i fjärde säsongen och avsnittet The Fires of Pompeii. Samt i Torchwood i Children of Earth.


Och slutligen bara ännu en bild, mest bara för att han är riktigt snygg här.


8 kommentarer:

 1. Jag vet inte riktigt än vad jag tycker, jag får nog helt enkelt vänta och se innan jag kan säga något alls :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givetvis går det inte att säga så mycket förrän han gjort ett par avsnitt. :-) Men jag har goda förhoppningar!

   Radera
 2. Han ser ut som en Doktor, tycker jag :)

  Så nu får jag VERKLIGEN ta mig i kragen och se färdigt, eh, 10:e doktorn, som jag fortfarande är fast på. (Flyttade ifrån kompisen jag brukade se Doctor Who med innan vi hann längre ... och min nya sambo vill INTE ALLS se Doctor Who med mig *sörjer*)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör han! :-)

   Klart du måste ta dig i kragen och se ikapp. Det är helt nödvändigt, faktiskt. ;-) Doctor Who-tittande är en ensamsport för mig också.

   Radera
 3. Jag tror att det kan bli bra det här. I alla fall är Peter C tydligen en äkta Doctor Who-nörd sedan barnsben, så rätt känsla för rollen bara måste han ha. Och jag håller med om att han på något sätt ser ut som en Doktor... Det skall bli otroligt spännande att se den kommande säsongen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju mer jag tänker på det här, desto mer övertygad blir jag att det kan bli riktigt, riktigt bra! Sen vet man ju självklart aldrig ändå, men förutsättningarna finns där. Som du säger så är han själv ett stort fan av serien och kan karaktären och allt annat. Ser så oerhört mycket fram emot den kommande säsongen! :-)

   Radera
 4. Jag ville att det skulle bli en kvinnlig doktor, bara för att reta de som ABSOLUT INTE kunde se en kvinnlig doktor. Blev så trött på argumenten om att doktorn skulle bli sexualiserad så fort hen blev en kvinna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ville jag också! Tror att det hade kunnat bli hur bra som helst. Men kanske behöver BBC ytterligare en manlig doktor för att vänja sig vid tanken? Även om stora delar av resten av världen redan är där...

   Radera