söndag 22 april 2012

Allra hemskaste syster

Det är lustigt. De allra flesta böcker som man hittills haft chansen att få från Booked har jag varit väldigt intresserad av men osvikligt svarat för långsamt för att få. Så när jag för en gångs skull såg mailet en kort stund efter att det skickats så var jag blixtsnabb, jag googlade inte ens boken utan skulle bara vara med! Och då blir det som det blir. Har aldrig tidigare läst något av Lina Forss men omslaget signalerar helt klart Chick Lit, vilket inte riktigt är min avdelning, men jag ser det som ett perfekt tillfälle att tvingas utanför min bekvämlighetszon.

Förlaget beskriver Allra hemskaste syster såhär:

"Allra hemskaste syster" är ett klassiskt drama i samtidsmiljö inspirerat av Shakespeares Kung Lear. Handlingen kretsar kring maktkampen mellan fyra systrar om den döende pappans modeimperium.
Kurt Leander äger en världsomspännande klädjätte. Han är svårt sjuk och förbereder sin bortgång. Patriarken samlar sina fyra döttrar och meddelar att den som älskar honom mest ska bli rikast belönad. Så ställs syster mot syster i kampen om makten över modeimperiet. Men det finns ett nytt testamente ingen av dem känner till och kriget mellan systrarna får en oväntad vändning.

6 kommentarer:

 1. Svar: Ah jag ska försöka hitta den också att se! Skiljer den sig mycket från den nyare Röd drake? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns faktiskt inte riktigt men har för mig att jag tyckte att Red Dragon inte var lika bra när den kom, just för att de inte ansträngt sig för att göra en egen film. Det kändes som att de bara spelat in Manhunter på nytt. Och eftersom jag såg Manhunter först så har jag alltid gillat den bättre, den är snyggare filmad.

   Radera
 2. Vad roligt! Jag hann inte med denna gång, jag får vara lite snabb nästa gång det kommer mail från Booked istället ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är toknöjd över att för en gångs skull ha varit snabb och hunnit med! :-)

   Radera
 3. Om det inte verkar vara något för dig ta jag gärna den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra försök! ;-) Självklart ska jag läsa boken och recensera den, men det finns en god chans att jag mot porto kan ge den vidare efter läsning. :-)

   Radera