lördag 28 april 2012

11 kluriga och inte helt bokrelaterade frågor


Fick en rolig utmaning av Schitzo-Cookies bokblogg! Så jag kör väl bara igång.

1.       Nämn en favoritscen från en fin film som du gillar så där extra mycket!

 Just nu kan jag inte sluta kolla på scenen i Dumma mej när Agnes får sin enhörning på nöjesfältet. It's so FLUFFY! 

2.       Vad är ditt favoritljud? 
När det regnar på sommarstugans tak och man kan ligga inne och läsa. Det får gärna mullra lite ute över havet också, men helst inte uppe hos oss för berget förstärker allt och man tror att alla rutor ska hoppa loss.

3.       Har du någon konstig fobi och i så fall vilken?
Konstig och konstig, men jag är hysteriskt rädd för getingar. Denna fobi gör att jag även springer så fort jag tror att jag anar en geting, till mina vänners stora nöje så får jag utbrott och välter folk även på grund av flugor och dammkorn.

 4.       Vilken är den finaste miljöbeskrivningen du läst om i en bok och bara dött av avundsjuka för att du inte var där på riktigt? 
Miljöbeskrivningar är oftast inte något jag reagerar på men alla gånger fantasy, postapokalyps, sci-fi lyckas få mig att tro på den världen blir jag lycklig. Alla beskrivningar av Hogwarts till exempel, kan bli gråtfärdig över att jag aldrig kommer få vara där.


 
5.       Om du fick välja en valfri frisyr från någon tecknad karaktär, vems frisyr skulle du då sno?
Nemi. Hon är min idol vad gäller det mesta. Har redan hennes tatuering, kan lika gärna ha hennes hår.

6.       Har du någon favoritlåt som alltid får dig att le när du hör den, även om du precis innan varit ledsen?

  7. Vilken avslutad tv-serie skulle du vilja fick en extra säsong?

Åh, lätt! Firefly! Saknar Captain Tightpants. 

 
8.       Om du tvingades dejta Draco Malfoy (Harry Potter), Effie (Hunger games) eller James (Twilight)? Vem skulle du då välja?
Jag måste nog säga Draco Malfoy här. 

9.       Vilken är din favorit när det gäller övernaturliga varelser? Vad gillar du mest att läsa om?
Just nu är det nog zombier, just för att de skrämmer skiten ur mig. Varje. Gång. Titta gärna in hos Jonny och Linda på Swedish Zombie för att få litteraturtips om de odöda.

10.       Vilken bok är du mest sugen på att läsa just nu? (behöver inte ha släppts)
Läste i nyaste VI Läser (Uppdatering: det var givetvis i tidningen Skriva jag läste intervjun.) att John Ajvide Lindqvist kommer med en ny bok snart, det ser jag fantastiskt mycket fram emot. Fanns den här och nu så skulle jag lägga ner allt annat.  11.       Kan du något coolt partytrick, vad i så fall?
Haha, absolut inte! Gör allt för att inte hamna i mittpunkten på fester.


Sen ska man egentligen hitta på elva nya frågor som man utmanar andra bloggare på, men jag struntar i det. Har alldeles för lite fantasi just nu. 
10 kommentarer:

 1. Från ett Ajvide-fan till ett annat, vart i Vi Läser stod det om John och kommande boken? :) Trodde han hade lite torka på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Snart" var nog mycket önsketänkande från min sida. :-) Men han skriver på den nu och i och med att han avslöjade lite om historien så tänkte jag att han måste ha kommit en bit på väg för att våga göra det. Men att han skulle ha kört fast tolkade jag det inte alls som.

   Radera
  2. Haha, okej. Det var på ett eftersnack på Dramaten i februari som han berättade lite om boken och då fick jag intrycket av att han var lite fast, men mycket kan ju hända på den tiden. Är så spänd på boken efter det man läst.

   Radera
  3. Hoppas han inte är fast längre! För jag ser nästan läskigt mycket fram emot den nya boken. Kanske måste jag läsa om någon av de tidigare tills dess.. Så får det bli. :-)

   Radera
 2. Och här får du en utmaning av mig också: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2012/04/29/en-utmaning-i-snuvighetens-land/

  Men jag förstår om du inte orkar svara. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska absolut svara! :-) Så fort jag har möjlighet.

   Radera
 3. 1. Gu ja, den scenen är så kul! Första gången jag såg de klippet (såg det innan själva filmen) så behövde jag kolla på det flera gånger om dagen för att jag blev så besatt av det ^^
  2. Närmaste är väl Harry Potter nöjesparken.. vill åka dit! Trots att jag vet att jag kommer bli besviken :P
  10. Åh va kul! De hade jag missat, älskar hans böcker ^^

  Tack att du tog dig tid att svara ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för utmaningen. :-) Det var roliga frågor.

   Harry Potter-nöjesparken ja... Har sett bilder och det kliar i mig av vilja att åka dit. Men jag vet inte om jag vågar, just den där rädslan att bli besviken är löjligt stor.

   Radera
 4. Haha man kan ju inte låta bli att le åt scenen i Dumma mej, jag älskar den också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fantastisk film. :-) Agnes är underbar.

   Radera