fredag 23 september 2011

Jobbansökan till Detektivbyrån Diskretion och Hederssak

Läste igår i DN om Leif GW Perssons bok Gustavs grabb, som handlar om författarens uppväxt och liv men främst om pappan och hur viktig han var.

 Leif GW Persson förnekar inte att boken ”Gustavs grabb” är en kärleksförklaring till den man som under hela hans uppväxt representerade tryggheten i livet.  

Genast insåg jag att detta låter som en bok för mig. När jag några timmar senare passerade Akademibokhandeln, utan några tankar på att faktiskt gå in, så låg den där längst ut i butiken och jag är helt säker på att den ropade mitt namn. Men jag slet mig. Med löftet om att komma tillbaka igen efter helgen. Jag bara måste avsluta det jag redan påbörjat, för annars vet jag exakt hur det går: jag köper den, ska ”bara” läsa några sidor för att… ja, bara för att, jag fastnar och läser flera kapitel innan jag inser att jag nog borde läsa klart de andra böckerna jag har pågående. Sen hittar jag ytterligare en ny bok som jag bara måste ha nu och så fortsätter det tills jag ligger vaken till två om nätterna och läser fem böcker samtidigt. Nu är det så här: när jag läst ut Benrangel och Legenden om Morwhayle, Häxmästaren så får jag köpa Gustavs grabb.

Läser även i artikeln att Leif GW har funderingar på att starta en detektivbyrå när han tvångspensioneras från Rikspolisstyrelsen. Det låter ju helt fantastiskt roligt! Så Leif, behöver du en jäkligt noggrann och effektiv sekreterare/administratör som läser för mycket, så kan du höra av dig till mig på: beroendeavbocker@gmail.com!

3 kommentarer:

 1. En fråga orelaterat till inlägget:

  Har du läst Miss Peregrine's Home For Peculiar Children än? ^^ så nyfiken på den! =)

  SvaraRadera
 2. Miriam: Tyvärr inte.. Det var en av de böckerna som ständigt åkte längre och längre ner i läshögen. Om du kollar på inlägget It's an avalanche - run kitties, run! (http://beroendeavbocker.blogspot.com/2011/09/its-avalanche-run-kitties-run.html) så kan du nu se exakt VAR i högen boken ligger. :-)

  Men jag tog upp den senast för ett par dagar sedan, så den är absolut inte glömd eller undanplockad.

  SvaraRadera
 3. Hahaha okey då vet jag! Tack ^^

  Väntar ivrigt på recension iallafall =)

  SvaraRadera