onsdag 2 maj 2012

Bokmilaskogens utmaning!

Fick ännu en rolig utmaning, den här gången från Bokmilaskogen!


1. Finns det någon bokkaraktär som du skulle vilja vara?

Oh, det finns så många att välja på! Hermione i Harry Potter, Elizabeth Bennet i Stolthet och fördom, Claire i Morganvilleserien.

2. Vilken är den bästa klassikern?

Jag är erkänt dålig på att läsa klassiker men jag älskar Jane Austen, så någon av hennes böcker.

3. Vilken av de författare som vunnit Nobelpriset genom tiderna är din favorit?

Det kanske är ett tråkigt svar men förra årets är min favorit. Enda gången jag fått tårar i ögonen när namnet lästes upp, älskade Tomas Tranströmer vars poesi följt mig under  många år.


4. Har du någon fobi?

Jag älskar nästan alla djur, fluffiga som skaltäckta men getingar är ena onda jäklar...

5. Vilket filmatisering av en bok är den bästa enligt dig?

Den är knepig. Och av någon anledning så brukar mitt svar på den frågan oftast bli en mindre bra bok som blivit en suverän film, såsom Bridget Jones eller Broarna i Madison County. Den senare såg jag senast igår och den fick mig att gråta, igen, som den alltid gör. Så jag säger Broarna i Madison County!


6. Har du något nostalgiskt bokminne?

Mycket av det jag läste som barn har en dimma av nostalgi över sig. Inbillar mig att det mesta av min läsning då var vuxenböcker snodda ur min mammas bokhylla och lästa i smyg under täcket, men det är långt ifrån sanningen. Mamma förbjöd mig aldrig någonsin att läsa något. Men när jag vill vara lite romantisk så får jag för mig att det var så.

7. Vilken tv-kanal tittar du mest på?

Jag ser sjuuukt mycket på teve, speciellt nu då jag nyligen blivit singel igen. (Skaffade till och med Canal+ för ett par dagar sedan för att trösta mig själv och för att kunna se andra säsongen av Game of Thrones.) Det blir mycket, 3:an, Femman och 6:an men aldrig dokusåpor eller realityprogram, nästan bara komedi-, drama- och fantasyserier.

9. Vilken är din favoritplats i en bok?

Hogwarts! Jag väntar fortfarande på mitt antagningsbrev...

9. Sämsta boken du läst hittills i år är...?

Det måste nog bli den jag inte ens läste klart, Oksa Pollock av Anne Plichota och Cendrine Wolf.

10. Bästa boken du läst hittills i år är...?

Bästa står mellan The Angels Are The Reapers av Alden Bell och Rör mig inte! av Tahereh Mafi. Postapokalyps for the win!

11. Brukar du lyssna på musik när du läser? I så fall, vilken sorts musik?

På pendeltåget lyssnar jag ofta på min iPod för att stänga ute allas bla, bla, bla.... Och då blir det hårdrock: Rammstein, In Flames, Dark Tranquillity eller liknande. Men hemma läser jag helst till tystnad.

2 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina svar! Jag håller verkligen med om "Broarna i Madison County" - en helt fantastisk, underbar film (men boken var sådär). "Clintan" är så bra - har du sett "Gran Torino"? Han är helt fenomenal i den. :D
  Ahh, jag är riktigt taggad inför säsongsstarten av GoT ikväll. Kommer att sitta som klistrad! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte ens jag kom igenom hela boken Broarna i Madison County, f ö r s t å r inte hur Clintan kunde göra något så fantastiskt som filmen, med boken som grund. Har inte sett Gran Torino, men skriver upp på listan!

   GoT ja. Har sovit tre timmar i natt (tydligen kan tant inte längre dricka kaffe klockan sex på kvällen utan att få sömnsvårigheter) och det är full rulle på jobbet. Men jag vågar inte ta en tupplur när jag kommer hem, för tänk - ve och fasa! - om jag sover för länge!? Åh, dessa I-landsproblem... :-)

   Radera