tisdag 15 maj 2012

Hur trött är jag egentligen?

Under helgen som gick låg jag mest i sängen och på soffan och läste Eld, kom till ungefär halva boken. Var lite orolig att jag skulle ha hunnit glömma allas personligheter och egenheter, att jag skulle missa mycket, men den oron var helt obefogad. Det var hur lätt som helst att glida in i Engelsfors igen. Hade på måndagen mina betänkligheter om huruvida jag skulle släpa boken fram och tillbaka från jobbet men kom fram till att jag inte ville riskera att kantstöta de sexhundratrettiofyra sidorna när jag trängs på pendeltåget i rusningen. Och ni minns kanske hur lycklig jag var när boken kom? Hur innerligt glad jag blev över tygpåsen. Vad jag hade hunnit glömma var att om man fick en tygpåse så var ju även boken signerad... Det upptäckte jag igår. Hur i hela fridens namn har jag kunnat undgå att se det? Det är inte alls logiskt, men idag har jag med mig Eld i väskan. Klart jag ska släpa med mig den så mycket det bara går och visa alla jag känner.... Hrm, harkel.


En helt annan sak, är det någon som har läst I morgon, när kriget kom av John Marsden? Läste den för ett par år sedan och igår när jag skulle gå och lägga mig så såg jag att de gjort en film av boken som visades på Canal+, satt givetvis uppe och tittade på halva och var helt slut i morse, men det var det värt. Ska se klart den så fort den går på en för mig vettig tid. Vore kul om någon mer läst/sett så man kunde diskutera.

8 kommentarer:

 1. Imorgon, när kriget kom- böckerna läste jag för en herrans massa år sen. Jag minns inte så mycket om dem men jag minns att jag tyckte de var fruktansvärt bra. Däremot har jag inte sett filmen, jag har inte riktigt vågat. Är den lika bra som böckerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ett tag sedan jag läste boken, flera år faktiskt, så jag minns inte allt i detalj jag heller. Förutom att den var ruskigt bra. Som alltid så kan de inte få med precis allt i filmen, mycket får lämnas så den inte blir fem timmar lång, men som helhet så tyckte jag att det var riktigt bra gjort. Ser fram emot att få se den sista delen snart!

   Radera
  2. Men då kommer jag nog se den i alla fall :)

   Radera
  3. Du får berätta vad du tyckte när du sett den. :-)

   Radera
 2. Jag har också läst de böckerna, alla 7! Minns hur jag fightades med någon annan på biblioteket för att få tag på dem! :P Dock så har handlingen från de olika böckerna smetats ihop och jag minns inte vad som tillhör vilken... Har dock inte sett filmen, men jag visste att det fanns en. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att det är flera som känner till serien! Jag har bara läst de två första men jag minns inte riktigt varför jag slutade där. Kanske ska ge mig på en omläsning i sommar och se om jag tar mig längre?

   Såg nu på IMDB att en Tomorrow, When The War Began II är på gång!

   Radera
 3. Haha, ja där ser man! Man kan inte se allt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen inte ens det som finns mitt framför näsan på en. ;-)

   Radera