onsdag 18 april 2012

Det går trögt med Skuggsida

Det känns som att jag står och stampar på samma ställe hela tiden även om jag ser att sidnumren faktiskt går uppåt. Och det händer ju ändå saker i boken, det är inte sömnigt på det sättet, men ändå drar jag mig för att öppna Skuggsida och "tjuvläser" Revolt om kvällarna. Igen. Har lite svårt att uppbåda någon medkänsla med människorna i Schipcott, även om så många av dem verkligen förtjänar sympati. Inte ens de mindre goda som man får tycka illa om känner jag något inför och jag försöker lista ut om det är jag eller om det är boken.

Fast det nog inte bara Skuggsidas fel, jag har faktiskt inte läst så mycket alls de senaste dagarna, har återigen fallit i lunken sova-åka pendeltåg-jobba-äta-sova. Den lilla vakna tiden som finns över har gått till att halvsova på soffan framför 2½ Men samtidigt som jag försökt ge katterna lite uppmärksamhet.

4 kommentarer:

 1. Jag hade det också ganska jobbigt med Skuggsida så den blev tyvärr ingen favorit hos mig i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst så skilda recensioner av den här boken, alltifrån de som älskar till de som är väldigt besvikna. Jag hamnar nog på den undre halvan, även om det förmodligen inte blir längst ner på skalan. Så nej, ingen favorit här heller!

   Radera
 2. Du är inte ensam! Jag tyckte att Skuggsida var långtråkig och färglös jämfört med Mörk jord, som jag älskade. Men jag gillar inte det traditionella deckarupplägget, så det kanske berodde på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra! Jag älskade också Mörk Jord och hade därför kanske för höga förhoppningar om Skuggsida? Och liksom du så har jag svårt för det traditionella deckarupplägget, det är säkert en anledning. Men nu är jag baske mig snart klar!

   Radera