fredag 4 januari 2013

Anna klädd i blod, av Kendare Blake

Anna klädd i blod är ganska exakt som ett avsnitt av tv-serien Supernatural men istället för Sam och Dean så har vi sjuttonårige Cas som reser Nordamerika runt för att "döda"spöken. Han bor med sin mamma som livnär dem båda på att driva en häxbutik online, praktiskt när man hela tiden flyttar runt. Pappan är död sedan ett par år tillbaka, mördad av ett spöke och någonstans i Cas finns en önskan om hämnd. Men tills den dagen kommer så jobbar han sig igenom det övernaturliga där han behövs med hjälp av den magiska kniv han ärvt av sin pappa. Nu har turen kommit till Thunder Bay i Kanada. Där finns Anna som mördades 1958 men som fortfarande finns kvar i huset där hon dog och ingen som går in där kommer ut levande igen.

Det här var en lättviktare till fantasybok. Mestadels rolig, lagom spännande och vid ett eller två tillfällen faktiskt även läskig på riktig. Exakt vad jag behövde när jag började repa mig från galna kräksjukan förra veckan: lättläst. Det finns även romantik i boken och det är kul att det inte går som förväntat när skolans snyggaste tjej presenteras. Men något större djup har inte den här boken och det känns faktiskt helt okej. Jag gillar huvudpersonen även om det känns lite som att författaren drar för stora växlar på att Cas är tonåring hela tiden. Jaja, vi förstår att hans mamma och kompisens farfar (som förvirrande nog heter Morfran) är mossiga utan att få det skrivet på näsan hela tiden. Närma er den här boken med rätt förväntningar så kan den bli ett utmärkt tidsfördriv

13 kommentarer:

 1. Kan inte bestämma mig om jag ska läsa den på svenska eller engelska. men läsas ska den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt! Ska bli kul att läsa vad du tyckte sen. Eftersom framsidan är densamma på båda språken så kan du inte välja efter den snyggaste. :-P

   Radera
  2. Jodå för ryggen är snyggare på engelska. Denna är ju bara enfärgad ;)

   Radera
  3. Haha! :-) Jag borde veta bättre än att ge mig in i en diskussion om omslag med dig.

   Radera
 2. Jag stod och fingrade på den här på bibblan för ett par veckor, borde alltså lånat den ;) Älskar framsidan och titeln i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framsidan är riktigt fin! Och jag tycker absolut du ska ge den ett försök men försök som sagt hålla nere förväntningarna och ta den för vad det är.

   Radera
  2. Det ska jag tänka på :)

   Radera
 3. Åh det låter precis som något jag har lust att läsa just precis nu, lagom lättläst men lite skrämmande. Måste skriva upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra! :-)

   Radera
 4. Något att skaffa för att läsa under den enligt tradition läströtta februari kanske, börjar bli dags för något nytt efter att Anita blake räddat mig två år på raken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att den kan vara perfekt för läströtta februari. Tänk dig chick lit fast fantasy. En bättre Harlequin fast skräck. Eller.. äh. Jag slutar där. :-)

   Radera