tisdag 29 november 2011

Zombier att se fram emot

I april 2012 kommer fortsättningen på Carrie Ryans De vassa tändernas skog: De dödas strand (The Dead-Tossed Waves). Jag kommer förmodligen läsa även denna på svenska trots att jag läst den på originalspråk, tycker väldigt mycket om den här trilogin.

Bilden är lånad från Styxx Fantasy. Som alltid så är deras omslag fantastiskt snygga.

8 kommentarer:

 1. Yay! Jag ska genast börja räkna ner dagar, timmar och sekunder. Har också läst första delen på svenska och fortsätter gärna med det. =)

  SvaraRadera
 2. Sofia: Jag kunde inte hålla mig när jag var klar med De vassa tändernas skog så jag bara fortsatte på engelska. Men jag kommer köpa även denna. :-)

  SvaraRadera
 3. Din blogg blir me roch mer zombifierad. Underbart!!

  SvaraRadera
 4. Swedish Zombie: Nu njuter du va? :-)

  Den där Keep Calm-bilden jag hittade hos Miriam var jag bara tvungen att lägga upp, den är så underbar. På många sätt.

  SvaraRadera
 5. (inte så) Anonyma Biblioholister la upp den för några månader sen, hon hade fått den skylten i present, och tänkte sätta upp den i sovrummet. Det tyckte jag lät snuskigt!

  SvaraRadera
 6. Swedish Zombie: It's in the eye of the beholder. ;-)

  SvaraRadera
 7. Svar om Twilight: absolut, en roman måste få vara en roman. men det är himla tråkigt när det blir så starka stereotypa karaktärer. Särskilt tråkigt blir det om Bella fortsätter vara samma hjälplösa fågel i resten av serien också, något jag inte kan uttala mig om än :) om Meyer låter sin huvudkaraktär utvecklas så är det ju perfekt.

  Jag tycker att man har rätt att reagera och påpeka när det är sådana roller som cementeras ytterligare - särskilt när böckerna faktiskt läses av så många unga i en påverkbar ålder. Men även om man struntar i det stora hela så blir det personligen inte särskilt kul att läsa alltid - för min del tycker jag i alla fall inte att det är kul med en överlägsen och dominerande man och en underlägsen kvinna gång på gång som det var i nästan hela boken. Det hade ju faktiskt varit kul om Bella var den som bestämde lite grann och Edward som fick kuva sig :)

  Sen tycker jag inte att man nödvändigtvis måste ha haft på sig feministglasögon för att uppfatta det. Jag läste den som vanligt och reagerade som sagt på alla fraser om hur Edward såg ner på Bella, fnös åt henne osv. Redan då tyckte jag "vilken skithög" - utan att ha analyserat normer osv.

  Men det är ju ändå en njutbar historia. Och eftersom att Edwards dominerande tendenser, i mitt tycke, trappades av i slutet så finns det nog gott hopp ändå. Särskilt om Bella också slutar vara så styrd och hjälplös. Återstår att se i bok 2! :)

  SvaraRadera
 8. Therése: Självklart måste man få reagera och påpeka! Det vore inte roligt att diskutera böcker om alla tyckte likadant. :-) Jag tycker det är ganska gräsligt att Bella och Edward är så stereotypa men jag tror att många andra böcker och filmer har kommit undan med värre (vilket i sig ändå inte ursäktar Twilight på något sätt). Men det jag menar är att ibland måste underhållning få vara just underhållning, att man absolut kan påpeka mossiga könsroller men att författaren förmodligen inte tycker att det här borde vara den nya världsordningen. Allting med de här böckerna och filmerna har fått enorma proportioner, det analyseras ned till minsta beståndsdel när man ofta kanske borde luta sig tillbaka och njuta av åkturen. Och det var även det jag menade med ”feministglasögonen”, oftast är jag den som reagerar snabbast och skriker högst vad gäller trista könsroller men ibland kan jag låta bli att se, om det finns en historia som för stunden griper tag och för iväg mig.

  Roligt att du ändå fortsätter med bok nummer två! Ska bli intressant att läsa vad du tyckte. :-)

  SvaraRadera