torsdag 19 juli 2018

Sommartips - åka båt


Nu när det är apokalyptiskt hett (och jo, man fåår klaga, jag gör det hela tiden) och man bara väntar på att att de döda ska komma till liv igen (läs Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist) så kan det vara jobbigt att ta sig fram i Stockholm. Pendeltågen är avstängda, både planerat och oplanerat, tunnelbanan och bussarna är helvetiskt varma. Så vad finns då kvar? Båt. Oavsett om du bor i huvudstaden eller bara är här på besök så rekommenderar jag Sjövägen, speciellt om du ska ta dig till Djurgården eller ut mot Nacka och Lidingö. Man kan välja mellan att sitta inne eller ute och oavsett vara säker på att det fläktar! "Min" båt-hållplats vid Nacka Strand där Carl Milles 23 meter höga staty Gud Fader på Himmelsbågen står. 

2 kommentarer:

  1. Åh det låter jättemysigt! Drömmer mig bort i tanken på doften av vatten, vind i ansiktet och en bok i knät och försöker tränga bort hettan här haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt mysigt och hundra gånger bättre än bussarna som det inte går att andas i! Och det är precis så: vind, något enstaka vattenstänk (om man står vid relingen) och bok i knät. :-)

      Radera