tisdag 4 oktober 2016

Kulturkollos veckoutmaning: Drömmar och längtan

1. Mitt bästa verkligehetsflykttips
Som alltid så är det en tv-serie som jag tipsar om och den jag fallit för totalt just nu är tidigare nämnda Penny Dreadful. Det är så mörkt, det är svartaste svart. Blodet sprutar, det tas morfin, människor sviker varandra. Men! De älskar, offrar sig och ställer upp när det är som svårast. Allt till kulissen av ett viktorianskt London, samt vampyrer, varulvar, häxor och Doctor Frankenstein. Är i början av säsong två och ser åtminstone ett avsnitt per kväll om omständigheterna tillåter. Total verklighetsflykt från vardag.

2. Vad längtar jag allra mest efter just nu?
Det är knappt jag vågar skriva om det ifall det inte faller ut men just nu längtar jag efter en resa till Orlando, Florida som är planerad till januari. Inget är bokat, allas ledigheter är inte godkända än men om allt går vägen så kommer vi ta en vecka för att besöka så många stora temaparker som vi bara hinner med. Disney World. The Wizarding World of Harry Potter. Sea World. Universal.

8 kommentarer:

 1. Åh, det låter lätt värt att längta till! I januari också, då i alla fall jag som mest längtar bort från vintermörkret. Håller tummarna för att det blir av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mörkaste januari brukar vara bra att åka ifrån! Det gjorde vi förra året också. Tack så mycket!

   Radera
 2. Den tv-serien har jag inte hört talas om, det får jag nog kolla upp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar du ovan beskrivning så måste du absolut kolla upp. Det är riktigt underbart bra.

   Radera
 3. Men vad himla fint det låter med resa till Florida just i januari! Verkligen något att längta till - hoppas det blir av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det hoppas jag också, ser väldigt mycket fram emot Florida.

   Radera
 4. Jag har aldrig varit i Amerikat men det blir säkert en härlig upplevelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir min första gång i Amerikat så jag har höga förväntningar! Trodde aldrig att Florida skulle bli min första resa dit men så kan det gå.

   Radera