torsdag 20 oktober 2016

Harry Potter och Hemligheternas kammare - den illustrerade utgåvan

Jim Kay fortsätter att imponera med sina otroliga bilder till J.K. Rowlings välbekanta berättelse men självklart måste en (läs jag) läsa om hela boken trots att man nästan kan den utantill. Då jag läst böckerna flest gånger på engelska uppskattar jag att göra det på svenska, trots att många av namnen och företeelserna blir helt annorlunda. Det är något speciellt med att läsa och samtidigt få bilder, som inte har något med filmerna att göra. Ett av mina bonusbarn utbrast besviket att Harry inte alls såg ut som Daniel Radcliffe och blev ännu mer förundrad när jag försökte förklara att det var med flit. Men jag gillar det! Undrar dock hur det ska gå med det en enorma formatet när vi kommer längre ner i serien då bok två som är en av de tunnare redan är väldigt tung att läsa om man inte gör det vid ett bord. Att läsa i sängen är förenat med möjligt näsblod, men oj vad fina de är!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar Jim Kays illustrationer av Harry Potters magiska värld. Var och pillrade på denna bok häromdagen men köpte aldrig hem den :P även om jag skulle bli glad så skulle bankkontot inte vara det haha /Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är helt otroligt fina! Magiska, rentav. Förstår dig verkligen, för billig är den inte men jag hoppas du får ta med den hem snart. :-)

      Radera