tisdag 18 oktober 2016

Kulturkollos veckoutmaning: Nördar och noobs

Det handlar om att stå för sitt nörderi, att bekänna vad man kan allt om. Jag behöver inte "komma ut" så värst mycket, mina vänner och kollegor är sedan länge väldigt vana vid att jag ständigt går runt i Harry Potter-strumpor och att höst innebär att Ravenclaw-halsduken åker på. Att läsa Harry Potter, eller att se på filmerna, är som att komma hem. Exakt hur en galen hittepåvärld kan kännas mer verklig än verkligheten kan jag inte förklara, det bara är. Det är nog det som är hemligheten med J.K. Rowlings succé, att hon skapat en värld som miljontals trånande människor har tagit till sitt hjärta. Men det innebär även att man ständigt längtar sig blå efter något som man inte riktigt kan nå ända fram till, bara nosa på sidorna av. Ibland blir man nästan sjuk av denna längtan. Man gör allt för att få befinna sig där bara några minuter till, köper saker för tusentals kronor; tröjor, trollstavar, smycken och muggar. Men det är också så roligt! Speciellt när man i somras tillsammans med bonusbarnen kunde planera en semester till London där väldigt mycket cirkulerade kring vårt delade specialintresse, deras pappa fick bara hänga på och se glad ut. 

10 kommentarer:

 1. Åh, jag är också Ravenclaw :) Jag funderade också på att skriva om Harry Potter i veckoutmaningen, men precis som med dig är det nog ingen större överraskning för någon ;) Funderar på om jag kan komma ut med något annat nörderi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon överraskning, nej. Men jag kom ärligt talat inte på något nörderi som jag inte redan outat! :-) Brukar inte vara så hemlig med sådant.

   Radera
 2. Det måste varit ett underbar resa för dig.

  SvaraRadera
 3. Vi var där för några år sedan också, och även om jag inte är mer insatt än att jag läst böckerna (två gånger) så var det en häftig upplevelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg många där som inte själva verkade vara "drabbade" av Harry Potter-sjukan men som faktiskt ändå verkade tycka att det var något extra. Det är en magisk plats!

   Radera
 4. Det är ju faktiskt riktigt kul att helhjärtat gå in för sitt nörderi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa! Är så tacksam att jag får vara vuxen i en tid som tillåter sådant här.

   Radera
 5. Så kul att se dina foton också!

  SvaraRadera