lördag 14 december 2013

Boktipset: Svart krabba

Det var några år sedan jag läste Svart Krabba men jag vet att jag fick kämpa för att få tag i den. Efter en snabb koll på nätet så verkar det fortfarande inte ha givits ut någon ny upplaga, fast den finns som ljudbok. Det är verkligen tråkigt att den inte finns att köpa i tryckt form för det är något av det bättre som publicerats i det här landet de senaste femton åren. 

Det är krig i ett land som förmodligen är Sverige eller Norge, kanske är det nutid och fienden ser ut att vinna. På en militärbas får fyra män ett uppdrag. De ska ta sig över isen till en sambandscentral en bit söderut och överlämna de kapslar som de har i sin packning. Männen känner inte varandra och vet inte om de kan lita på varandra. Inte ens som läsare vet man vem eller vad man kan lita på, man famlar sig fram. Men Virdborgs språk praktiskt taget lyser, allt är fantastiskt beskrivet. Exakt. 

Om du kan få tag i den, så tycker jag att du ska läsa den här boken. Så fort du bara kan.

2 kommentarer:

 1. Boken finns i flera ex hos bokbörsen. Läste den 2009 och tyckte väl sådär då. Men. Jag har tänkt mycket på den efteråt så den stannade kvar. Vissa böcker är ju så och Virdborg är liksom mystisk på nåt sätt, kastar ur sig egendomliga historier på ett torrt vis. Borde läsa nåt av honom igen.

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en historia som stannar kvar hos en och Virdborg är en författare som bör ges flera chanser. Mystisk är ordet.

   Gott nytt år!

   Radera