tisdag 12 mars 2013

Nygammal bok

Fortsätter The Dark is Rising-serien med En ring av järn och redan efter knappt trettio sidor gillar jag allt mer än den första boken. Framsidan är fantastiskt fin och huvudpersonen Will känns mer realistisk än de tre syskonen i den första delen gjorde tillsammans. Det är bättre skrivet helt enkelt, samt läskigare.


6 kommentarer:

 1. Haha, är det andra delen? Läste den som första och enda del när jag var barn :P Minns att jag hade lite svårt för den, slutade och började om flera gånger, men att den ändå var spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är andra delen! :-) Men de är (åtminstone än) ganska fristående, det är inte som att man missar saker för att man inte läst ettan. Och de är något omständligt skrivna, jag trasslar in mig i ord och meningar hela tiden, har svårt att förstå hur barn ska traggla sig igenom det här själva...

   Radera
 2. Jag har länge tänkt att jag skulle vilja läsa om de här böckerna. Jag minns att jag älskade dem när jag läste dem i mellanstadiet, men på den tiden älskade man ju det mesta man läste. :) Fast jag tror att jag nog ska läsa dem på engelska isf, misstänker att översättningen kanske inte är den bästa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också minnen av en totalt okritisk kärlek till de här böckerna. :-) Men när jag läste om den första så förstod jag inte alls varför. Översättningen är inte den bästa, nej, det var ett par uttryck som man på en gång kunde se var direktöversatta. Så att läsa dem på engelska är nog en mycket bra tanke.

   Radera
  2. Det får bli ett omläsningsprojekt för framtiden, tror jag. Så många böcker, så lite tid ...

   Radera
  3. Det ständiga "problemet" med för många böcker känns väl igen.

   Radera