torsdag 6 december 2012

Snow Day!

En sak som jag minns från amerikansk litteratur och film från när jag var liten är att barnen då och då fick en så kallad Snow Day, när det snöade så mycket att skolorna stängde. Det hände aldrig i Sverige. Det spelade ingen roll hur kallt det var eller hur mycket nederbörd som kom, skolorna var baske mig alltid öppna där jag växte upp. Fattas bara annat, egentligen, vi borde vara rustade att tampas med vinter här i Norden. Fast det lät ju så roligt att få vara hemma och leka i snön istället för att sitta i ett klassrum och se ut över härligheten. Tills idag då. Gårdagens snöoväder över Stockholm med strejkande pendeltåg som följd har faktiskt idag givit mig en Snow Day. Jag försökte jobba hemifrån men min jobbdator passade lämpligt nog på att inte fungera längre och efter två timmar i mobil till intern-IT så gav vi officiellt upp. Så jag är ledig idag och nu vet jag inte riktigt var jag ska börja bland alla böcker och filmer. Ett riktigt kärt besvär.

8 kommentarer:

 1. När jag jobbade som au pair i Rhode Island fick barnen Snow Day några gånger under vintern. Problemet var däremot aldrig att det snöade mycket eller var väldigt kallt, utan att det var så isigt att de inte vågade åka ut med skolbussarna.

  Minns också en förjävla kall vinter under min barndom då vår fröken lovade oss att om temperaturen sjönk under -35 fick vi vara lediga från skolan. Det var sedan -33 flera dagar i sträck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det var s å det var! :-) Is och inte snö. Fast jag kommer nog behålla min romantiserade syn på Snow Day ändå.

   Haha, självklart saknades det några grader för att få gå hem. Det är lagen om alltings jävlighet.

   Radera
 2. Jag fick ledigt ibland i södra Norrland, när det snöat mycket. Men inte mer än en dag och inte varje år eller ens vartannat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltså bott för långt söderut...

   Radera
 3. Min pappa och jag pratade faktiskt igår om just detta. Kom ihåg 1995s snöstorm här och hur jag varit helt inställd på att gå till skolan, så han blev tvungen att bära mig hela vägen dit. Jag minns all snö osv. men vete tusan varför jag ville till skolan trots att jag kunde stanna hemma. Kanske var det just utmaningen att ta sig dit i snöstormen som lockade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt att han bar dig hela vägen, vilket äventyr. :-) Och jag kan verkligen förstå lockelsen i att kämpa sig någonstans i snöstorm. Minns när jag var riktigt liten och blev dragen i pulka till min dagmamma under några riktigt snörika och gruvligt kalla mörka morgnar, det var också spännande.

   Radera
 4. En Snow Day ville jag alltid ha men det blev aldrig så:/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att man inte varit ensam om den grejen.

   Radera