söndag 2 december 2012

-Stah Wååh!* Eller: SciFi-mässan i Älvsjö 2012

 
*En tvåårig liten killes lyckliga rop när han just klivit in på mässområdet och fått syn på R2-D2.

Så var det då äntligen dags igen! The Scandinavian SCI-FI, GAME & FILM CONVENTION i Älvsjö som jag längtat efter ända sedan jag gick ut därifrån förra året. Pappor i diverse science fiction-tröjor tillsammans med sina barn är en stor procent av besökarna men det riktigt roliga med den här mässan är den stora blandningen av människor. Oavsett ålder så är alla välkomna att vara med, det enda som krävs är att man visar intresse och respekt. Jag vet inte hur många gånger jag såg vuxna gå ner på knä för att få något förklarat för sig av en sexårig Star Wars-expert. Såg även en liten tjej i rosa prinsessklänning kliva rakt fram till en stor, skitig och ganska skräckinjagande stormtrooper och ge honom en high five. Barn kan ofta vara lite ängsliga runt utklädda figurer (jag har sett ungar bryta ihop totalt inför Scooby Doo) men de barn som alltid finns på de här tillställningarna är trygga ända in i benmärgen, de är uppfödda med monster, rotbotar och stormtroopers.

 
 
 
Apart förlag var där och sålde The Walking Dead samt målade zombieporträtt.
 
 
 
Ödlorna från V försökte rekrytera intet ont anande människor.
 
 
 
 
Det gick runt väldigt många utklädda Star Wars-figurer som alla har gjort sina kostymer själva och var på mässan för att samla in pengar till Barncancerfonden. Stort!
 
 
 
Och så dagens byte då. Köpte för andra året i rad en t-shirt från det trevliga amerikanska paret med det enorma utbudet, den här gången en Sunnydale High-tröja! Gissa om jag kommer bo i den den närmaste tiden. Slog även till på serieboken Game of Thrones samt filmen Extremly Loud and Incredibly Close. När den tunna plastpåsen jag bar allt i kapitulerade gick jag och köpte mig en tygkasse med Star Wars-tema.
 
 

 
4 kommentarer:

 1. Jag har också en sån tröja :D Perfekt bokmässeoutfit ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig att den är! :-)

   Radera
 2. Svar
  1. Visst är den fin!? :-) Finns säkert att köpa på nätet.

   Radera